Styrketræning skal ryste rumstations solpanel
Et solpanel, der har sat sig fast, kan måske løsnes ved, at astronauterne hopper eller bruger styrketræningsmaskinerne på rumstationen.

NASA?s programchefer har fundet på en alternativ måde at løsne det solpanel, der under onsdagens reparationer på rumstationen ISS satte sig fast. Astronauterne skal styrketræne sig ud af problemet. Det er tidligere blevet bemærket, at solpanelerne kan bevæge sig lidt, når astronauterne hopper eller bruger stationens styrketræningsmaskiner intensivt. Det vil man nu prøve at udnytte for at få solpanelet løst.

Solpanelet satte sig fast, da astronauter onsdag skulle folde det sammen. Panelet skal efter planen fjernes helt i løbet af næste år, men det kan kun ske, hvis det kan blive foldet ordentligt sammen.

Hvis ikke styrketræningen hjælper, kan der blive tale om en ekstra rumfærd i løbet af weekenden for den svenske astronaut Christer Fuglesang, der torsdag aften tog turen udenfor rumstationen for anden gang. Sammen med en anden astronaut var Fuglesang ude for blandt andet at reparere rumstationens solpaneler.