I Frankrig blev præsident Emmanuel Macrons nye regering tirsdag styrket ved en tillidsafstemning, hvor 370 af de 577 medlemmer i Nationalforsamlingen bakkede om den.
67 stemte imod regeringen, mens 129 undlod at stemme.
Afstemningen blev holdt, efter at premierminister Edouard Philippe fremlagde regeringens reformplaner. De omfatter besparelser og bedre betingelser for arbejdsgivere og erhvervslivet.
Premierministeren lovede at bringe Frankrigs budgetunderskud ned under tre procent af bruttonationalproduktet, hvilket er EU's grænse.
Philippe bebudede besparelser og nedskæringer på mange områder, men han lovede ikke entydigt at hæve skatterne.
- Sandheden er i dag, at mens vor tyske naboer inddriver 100 euro i skat, så bruger de 98, mens vi inddrager 117 euro og bruger 125, siger Philippe, der advarer mod Frankrigs store og voksende gældsbyrde.
Han siger, at færre skal ansættes i den offentlige sektor, hvor der skal fokuseres på de vigtigste prioriteringer, mens der i dag bruges for mange penge på politiske projekter, der ikke fører til resultater.
De bebudede omvæltninger kan få følger for rygere. Der bliver talt om at hæve prisen for en pakke cigaretter til 10 euro. Det svarer til cirka 75 kroner.
Frankrig er i forvejen et af de dyreste EU-lande, når det gælder tobak. En pakke koster i dag syv euro (omkring 52 kroner). Kun Storbritannien og Irland har højere priser.
80 procent af pengene, der kommer ind på cigaretter, går til regeringen som afgifter. På årsbasis er det omkring 104 milliarder kroner.
Den franske stat har imidlertid en gæld på over 2147 milliarder euro - omkring 16.000 milliarder kroner. På grund af den store udlandsgæld siger Philippe, at "Frankrig danser på toppen af en vulkan."
- En vulkan, der rumler stadigt stærkere, siger han.
Det erklærede mål er at få bragt de offentlige udgifter ned fra 56 til 53 procent af Frankrigs bruttonationalprodukt.
Erhvervsskatten vil blive sænket fra 33,3 procent til 25 procent inden 2022 i håb om at gøre landet mere attraktivt for udenlandske investeringer, siger premierministeren.
Selv om der skal skæres ned i udgifterne til den offentlige sektor, så skal der også investeres, lover Philippe.
Han har varslet en storstilet investeringsplan til 50 milliarder euro - omkring 372 milliarder kroner - inden for blandt andet miljø, sundhed, landbrug og infrastruktur.
/ritzau/AP