Studerende vaskede sig mindre for at vinde
AppleMark (Foto: )
Korte brusebade og slukket lys. Det er opskriften på succes, lyder det det fra vinderne af kollegiernes klimakamp.

Halvér tiden under bruseren og sluk lyset. Det er budskabet fra vinderne af kollegiernes klimakamp, hvor seks kollegier i København dystede om at spare mest på el og vand for at vinde en sponseret fest med DJ. Kvinderegensen sejrede ved at reducere elforbruget med 23 procent og 12 procent på vandet, men måtte dele førstepladsen med Egmont Kollegiet, som sparede 17 procent på el og 10 procent på vand. Egmont Kollegiet fik nemlig ekstra points for kreative happenings som klimapoliti på gangene og klimasangaften.

Kortere brusebad

På begge kollegier blev alle midler taget i brug, men især kortere badetid og slukket lys var de ting, som beboerne tog til sig, lyder det fra Nina Tofte Hansen fra Egmont-kollegiet i København, som er en af initiativtagerne til konkurrencen.

»Noget af det, vi har set tydeligt er, at folk er blevet bedre til at slukke lyset,« siger hun og tilføjer, at det også har betydet en del, at beboerne er blevet opmærksomme på, at man bruger cirka 10 liter i minuttet under bruseren.

»Mange er faktisk er blevet lidt chokerede over at finde ud af, at man bruger så meget vand under bruseren,« siger Nina Tofte Hansen.

Klima- og Energiminister Connie Hedegaard er imponeret over kollegiernes resultater.

»Kollegiernes indsats er til stor inspiration for andre, fordi kollegianerne har vist os, hvor let det er at finde relativt store besparelser. Dagligt kan hver enkelt af os være med til at gøre en forskel, for vi får ikke omstillet verden i mere bæredygtig retning, hvis ikke du og jeg også tager personligt ansvar for det,« siger hun.

faktaboks
via Listen To News