Havregrød eller pastaskruer med ketchup er ikke længere godt nok. På Aalborg Universitet får de studerende nu muligheden for at lære at lave mad på et nyt kursus ’Mad på SU’.
Det er Food College Denmark, Studentersamfundet og Ingeniørforeningen i Danmark, der står bag.
- Studieårene er kendt som en periode i livet, hvor unge mennesker har begrænsede økonomiske midler, og der er derfor en tendens til at spare på madbudgettet og nedprioritere de gode fødevarer, skriver Aalborg Universitet i dets pressemeddelelse.
Kurset vil blandt andet lære de studerende at tænke kreativt, mener dekan Frede Blaabjerg fra De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter i Aalborg.
- Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden skal have flere og flere kreative mennesker til at løse problemer. Det nytter ikke hele tiden at bruge standardløsninger. Gennem madlavning får de unge mennesker en mulighed for at udfolde deres kreativitet. Og så kan det være, vi også får bedre studerende, fordi de spiser bedre og er mere oppe på dupperne, siger han.
På kurset vil de studerende lære kogekunstens grundlæggende principper, så et smalt budget ikke bliver en hindring for at lave god og sund mad.