Studenters fest i klemme: Vognmand konkurs
- Man bliver vred. Man bliver arrig og oprevet. Det siger Malene Vestesen Christiansen, som sammen med klassekammeraterne pludselig fik aflyst den planlagte studenterkørsel. Foto: Privat og Morten Stricker/Scanpix/arkiv
Tre gymnasieklasser på Fyn stod pludselig uden studenterkørsel, da vognmandsfirma ugen før gik i betalingsstandsning.

Flere klasser med forventningsfulde gymnasieelever på Fyn har de seneste dage gennemlevet et mareridt, som de næppe havde forestillet sig.

For op mod halvandet år siden bestilte eleverne studenterkørsel, betalte forud, men mandag tikkede en mail ind, hvor firmaet med de essentielle lastbiler fortalte, at det ikke kunne leve op til aftalen og beklagede.

KJ-Flyt og Transport ApS var gået i betalingstandsning og forventede at gå kokurs, stod der i mailen.

Eleverne mistede således på et splitsekund ikke kun alle de indbetalte penge, men også den planlagte studenterkørsel.

- Det gør meget ved én at få sådan en besked. Man bliver vred. Man bliver arrig og oprevet. Det var meget uventet, siger Malene Vestesen Christiansen til TV 2/Fyn.

Jagt på vognmand

Hun har sammen med klassekammeraterne i 3.B på Tornbjerg Gymnasium i Odense, måtte finde en ny vognmand og nye 15.000 kroner for at fejre studenterhuen med den traditionelle kørsel, som i år sker fredag 23. juni.

Knap 36 kilomerter længere sydpå kom 3.F på Faaborg Gymnasium i præcis den samme klemme. Her var eleverne heldige, at en lokal ejendomsmægler trådte til og sponsorerede en ny lastbil.

Også i Svendborg er udsigten til en festlig afslutning på tre års gymnasietid ramt af konkursen.

Her fortæller Elena Malic Hoelstad fra 3.E på Svendborg Gymnasium til Fyns Amts Avis, at hun og klassekammeraterne i december betalte et depositum på 10.000 kroner.

De penge er også tabt, og der skal nu findes ny transport.

Kurator: Intet overblik over boet

Onsdag ved middagstid blev KJ-Flyt og Transport ApS erklæret konkurs ved Skifteretten i Odense. Til Fyns Amts Avis siger kurator advokat Knud Damsgaard fra Focus Advokaterne i Odense, at der endnu ikke har overblik over boet, så ser det skidt ud for de fynske gymnasieelever.