Ny uhyggelig ulykke: Studenterkørsel få centimeter fra ende hende galt

Krimi
Politikerne vil nu kigge på reglerne for studenterkørsel. (Foto: Modelfoto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix)

Søndag skete der endnu en ulykke med en studenterkørsel. Således er otte kommet til skade ved studenterkørsel i weekenden.

En 19-årig nybagt student kravlede ifølge politiet søndag aften op på en bænk på ladet af en studenterkørsel.

Her stak hans hovede op over tagbøjlerne og ramte en bro.

Det skriver BT.

Studenten fik nogle "skrabeskader" og muligvis en hjernerystelse.

- Han har været ualmindelig heldig, at der ikke skete mere, det må man sige. Der kunne være sket noget meget mere alvorligt, når man rammer ind i en bro med hovedet, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi, til BT.

Uheldet skete da lastbilen med de nye studenter kom kørende med omkring 40 km/t ad Egedesvej i Køge.

Ifølge politiet kørte chaufføren efter reglerne.

Student faldt af

Lørdag formiddag kom en 19-årig student alvorligt til skade, da han under en studenterkørsel i Tappernøje faldt af en lastbil.

Den 19-årige mand fik hovedskader ved uheldet og blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet.

- Han lænede sig ud over gelænderet på lastbilen og faldt af, mens lastbilen kørte, fortalte politiets vagtchef lørdag.

Søndag oplyste politiet at den 19-åriges tilstand var kritisk.

Seks skadet ved undvigemanøvre

Lørdag aften gik det galt for en gruppe studenter fra Nørresundby Gymnasium. Seks studenter kom lettere til skade, da lastbilen, som de kørte med, bremsede hårdt op.

Uheldet skete da lastbilen med 21 studenter om bord måtte foretage en undvigemanøvre, da en varebil efter en overhaling drejede skarpt ind foran studentervognen, fordi der kom en modkørende bil.

Der skal kigges på reglerne 

Hen over weekenden er studenternes uheld nået frem til politikerne, som nu overvejer at kigge på reglerne for studenterkørsel. Således har blandt andre V, EL, S og DF erklæret sig åbne over for at se reglerne efter i sømmene.

- Når der sker en ulykke, skal man granske årsagen til den og se på, om gældende regler er tilstrækkelige, eller om det er et hændeligt uheld.

- Der sker jo uheld, overalt hvor mennesker færdes, men selvfølgelig skal vi ind og kigge på, om reglerne er gode nok, siger Kristian Pihl Lorentzen (V) til Ritzau.

Færdselssikkerhedskommissionen ser til efteråret nærmere på reglerne for studenterkørsel.

Her er reglerne for studenterkørsel
  • Alle ungdomsuddannelser med en varighed af mindst to år er omfattet af reglerne om eksamenskørsel - i daglig tale kaldet studenterkørsel.
  • Eksamenskørsel forudsætter ikke en tilladelse udstedt af politiet. Eksamenskørslen kan umiddelbart gennemføres, når betingelserne i bekendtgørelsen om eksamenskørsel er overholdt.
  • Biler, der bliver anvendt til eksamenskørsel, skal være godkendt af en synsvirksomhed. Godkendelsen har en gyldighed på ét år.
  • Passagererne kan forlange at få synsrapporten forevist inden eksamenskørslen.
  • Hastigheden må ikke overstige 40 kilometer i timen i tættere bebygget område og 60 kilometer i timen uden for tættere bebygget område. Derudover må eksamenskørslen ikke finde sted på motorvej eller motortrafikvej.

Kilde: Færdselsstyrelsen/Ritzau