Stress giver ikke kræft
Det kun en myte, at stress kan forårsage kræft, viser en ny stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Det er ingen sammenhæng mellem stress og kræft. Det viser en ny stor undersøgelse, fra Kræftens Bekæmpelse, ifølge Urban.

»Hvis man snakker med kræftpatienter er stress noget af det, der oftest bliver nævnt som årsag. De bebrejder sig selv og den måde, de har levet på. Derfor er det et vigtigt resultat, som kan være med til at fratage folk den skyld, som hindrer dem i at leve med deres kræftsygdom,« siger afdelingsleder i Kræftens Bekæmpelse, Christoffer Johansen til avisen.

Han er en af forskerne bag undersøgelsen, hvis resultater er så veldokumenterede, at man ikke længere vil forske på området hos Kræftens Bekæmpelse, siger Christoffer Johansen.

Forskerne har fulgt 8.736 danskere i ti år, som var raske da undersøgelsen begyndte. Under forløbet skulle de svare på, om de havde oplevet en eller flere af 12 specifikke stressende episoder, såsom alvorlig sygdom, ægteskabelige problemer og konflikter på arbejdspladsen. 1011 af deltagerne i forsøget havde udviklet kræft ti år senere.

Ved at trække livsstilsfaktorer fra som forårsager kræft kunne forskerne konstatere, at der ikke er nogen sammenhæng mellem stress og kræft.