Strandet i lufthavnen
Det danske ægtepar Henrik og Tuula Berg skulle have været med fly fra London 20. december, men deres fly blev aflyst i sidste øjeblik på grund af tåge. Nu venter de på tredje døgn i den overfyldte lufthavn

Da Henrik og Tuula Berg ankom til Londons Heathrow-lufthavn onsdag morgen for at gå om bord på et British Airways-fly til København, havde de ingen anelse om, hvad der ventede dem. De havde været på besøg hos deres datter i fire dage for at fejre børnebørnenes fødselsdag og skulle hjem og forberede julen.

Men Henrik og Tuula Berg havnede midt i det gigantiske flykaos, som de seneste dage har ramt Londons Heathrow-lufthavn. Lufthavnen har siden onsdag ligget indhyllet i en tyk og isnende tåge, som har givet massive forsinkelser og aflysninger. Mere end 300 fly er blevet aflyst, og mindst 40.000 passagerer er blevet påvirket af problemerne.

Henrik og Tuula Berg kunne bare se til, mens det ene fly efter det andet blev aflyst, og mængden af mennesker i lufthavnens terminaler støt voksede.

»Folk hobede sig op i afgangshallen, og til sidst måtte personalet sætte store telte op på parkeringspladsen foran lufthavnsbygningen,« fortæller Henrik Berg.De mange mennesker blev stuvet sammen i teltene, men fik ingen besked om, hvad der foregik.

»Det var ligesom en flygtningelejr. Ingen anede, hvad der ville ske, og ingen kunne fortælle os, hvad der foregik,« siger Henrik Berg.Til sidst blev de ventende bedt om at gå hjem og booke deres fly om via telefonen. Henrik og Tuula Berg blev indkvarteret på et lufthavnshotel, og de seneste to dage har de tilbragt i lufthavnen, hvor de har ventet og prøvet at finde ud af, hvilket fly de kunne komme med.»Det er katastrofalt, at der har været så voldsom mangel på information.

Fredag begyndte det at virke som om, at der er kommet lidt mere styr på det, fordi flyselskabet har fået fortalt folk, at alle indenrigsflyvninger er aflyst, og folk derfor bliver hjemme,« siger Henrik Berg.Sammen med sin kone håbede han fredag at komme med et L

ufthansa-fly til Frankfurt – og videre herfra til Danmark. Måske er der også håb for de andre stran-dede danskere. SAS oplyser, at selskabet vil sætte et ekstra fly ind juleaftensdag.

Derudover har British Airways også sat ekstra fly ind på blandt andet København-Heathrow-strækningen for at kunne fragte flere passagerer i juledagene.