Strandede passagerer får hjælp af SAS
SAS sætter et ekstra fly ind juleaftens morgen, som skal hjælpe de strandede passagerer i London hjem.

Læs også: Tåge rammer Heathrow Lufthavn

Der er håb forude for de danskere, som er strandet i Londons Heathrow-lufthavn på grund af dårligt vejr og tyk tåge.

SAS har besluttet at indsætte et ekstra fly, som skal fragte strandede passagerer hjem til jul. Det oplyser kommunikationskonsulent i SAS Mikkel Løndahl.

SAS oplyser, at selskabet stort set har afviklet al den flytrafik, som selskabet havde planlagt. De danskere, som stadig venter i den juletravle lufthavn, er primært British Airways-kunder. Nu har SAS fået tilladelse til at indsætte et ekstra fly juleaftens morgen klokken otte, som kan få de strandede danskere hjem til jul.

Det ekstra fly kommer sikkert som en kærkommen julegave til de ventende passagerer, men SAS betragter ikke selv juleflyet som en god gerning.

»Vi har ikke et klart overblik over, hvor mange danskere der stadig venter på at blive fløjet hjem, men vi har en klar forventning om, at det kan betale sig at sætte et fly ind. Vi vil selvfølgelig gerne sørge for, at folk kommer hjem til jul, men vi er også et selskab, som skal tjene penge,« siger Mikkel Løndahl.

Han oplyser, at ventetiden for SAS-passagerer i London fredag er omkring halvanden time. Torsdag var ventetiden oppe på tre en halv time.