Strande på dansk ø oversvømmet af avocadoer og bananer
Borgerne på Samsø fik i onsdag rig mulighed for at få guacamole til påskefrokosten. Foto: TV2 Østjylland
-Vi skal, ligesom resten af Samsø, have guacamole til påskefrokosten, siger en strandgæst.

Onsdag eftermiddag fik borgerne ved Ballen på Samsø sig en overraskelse. Stranden var fyldt med avocadoer, bananer og andet eksotisk frugt og grønt.

- Jeg var ude at gå en tur på stranden, da der pludselig lå en avocado foran mig, siger Jane Søballe Jensen, der er beboer på Samsø, til TV2 Østjylland.

Hun gik dog videre uden at tænke nærmere over det.

- Men pludselig opdagede jeg, at der lå 2-300 avocadoer og en stor klase bananer på stranden, og en masse flød rundt i vandet. Hold da op, tænkte jeg, siger Jane Søballe Jensen.

I løbet af onsdagen er der skyllet i tusindvis af frugter i land på Samsøs østkyst. Det formodes, at de stammer fra et af de skibe, der stødte sammen i Storebælt tirsdag.

En anden af øens beboere havde samme oplevelse som Jane Søballe Jensen.

- Først syntes vi det så underligt ud, for der var en masse grønne sten på stranden, siger Sofie Lindebjerg Søe til TV2 Østjylland.

- Men så opdagede vi, at det var avocadoer, der lå på stranden, lige så langt øjet rakte.

For folk, der går op i madspild, er der gode nyheder. Det tyder nemlig på, at de mange frugter, der formentlig blev sat til søs ved sammenstødet, ikke går til spilde.

- Det er mest avocadoer, men der er også bananer, siger Sofie Lindebjerg Søe, der også observerede masser af samsinger, der samlede forråd til påsken i plasticposer.

Og hun og familen holdt sig ikke tilbage.

-Vi skal, ligesom resten af Samsø, have guacamole til påskefrokosten, siger hun.