Skandale-skole i nye problemer: Rammes af kæmpe underskud
VUC Syd forventer et underskud på svimlende 41 millioner kroner. Foto: Google Maps
VUC Syd går ud af 2018 med 41,2 millioner kroner i underskud, vurderer VUC Syds midlertidige styre.

 Der tegner sig et dystert billede af økonomien på VUC Syd.

Det midlertidige styre, der siden september har været i gang med at afklare fremtiden for uddannelsesinstitutionen, forventer et underskud på 41,2 millioner kroner i år - og et underskud på 15,1 millioner kroner næste år.

Det viser en redegørelse, som det midlertidige styre har afleveret til STUK - Styrelsen for Undervisning og Kvalitet - den 30. november. Det skriver DR Syd.

Laust Joen Jacobsen, der er formand for det midlertidige styre på VUC Syd er ikke overrasket over, at der kommer et underskud. Men han kalder situationen svær.

- Det er mere størrelsen og omfanget af det. Pengene i kassen skal jo bruges til at betale lønninger. Det bliver en kæmpe udfordring, siger han til DR Syd.

Det midlertidige styre har også vurderet, at VUC Syd har for mange bygninger i forhold til antallet af elever, og derfor er styret i gang med at undersøge, om hele eller dele af bygningerne kan sælges.

I den forbindelse har det vist sig, at bygningernes markedsværdi kun svarer til 40 procent af den bogførte værdi, skriver styret i sin redegørelse.

Men de næsten helt nye arkitekttegnede bygninger kommer til at lide et stort værditab, vurderer professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh.

- Når bygninger ikke kan anvendes til undervisning, er de meget mindre værd, og der vil være nogle meget store tab. Nu er det en klods om benet finansieringsmæssigt, siger han til DR Syd.

 

DR SYD