Stort firma konkurs - 100 mister jobbet: "Vi er kede af det"
Gulventerprise Danmark gik torsdag konkurs, men flere gulvlæggere har allerede været i kontakt med andre firmaer. Jobmulighederne er gode, lyder det fra branchechef. Foto: Google Maps
De ansatte er kede af det, men flere af dem har allerede været i kontakt med andre firmaer, lyder det fra tillidsmand. Branchechef udtaler, at de berørte gulvlæggere har gode jobmuligheder.

Et underskud på 18 millioner kroner er årsag til, at Gulventerprise Danmark tidligere på ugen indgav en begæring om konkurs.

Stort firma går konkurs: 100 personer mister jobbet

Konkuren betyder, at 100 medarbejdere har mistet deres job. 45 af dem var tilknyttet firmaets afdeling i Brøndby i udkanten af København, mens 55 arbejdede fra selskabets base i Kolding.

Konkursen rammer også datterselskabet Burcharth Gulventreprise, hvor Martin Grønnebæk er tillidsrepræsentant. Han forklarer til JydskeVestkysten, at virksomheden havde sorte tal på bundlinjen det seneste halvår. Derfor var torsdagens nyheden om konkursbegæringen også lidt af en overraskelse for mange af de ansatte.

Ifølge Martin Grønnebæk har en del af gulvlæggerne allerede har været i kontakt med andre firmaer, men skuffelsen sidder stadig sidder i dem.

- Vi er kede af det. Det var en god arbejdsplads. Så det rammer hårdt. Hvad skal vi nu? Nu sidder vi lige pludselig her på fagforeningen. Der er en masse spørgsmål, siger Martin Grønnebæk til JydskeVestkysten.

Anders Hjort Jensen er branchechef i Gulvbrahcnen under Dansk Byggeri, og han forklarer til JydskeVestkysten, at der for tiden er stor efterspørgsel på gulvlæggere.

- Der er rigtig gode muligheder for, at du kan finde noget. Arbejdsløsheden er meget lav. Der bliver ikke uddannet nok gulvlæggere. Vi mangler folk i faget, så jeg er optimist på deres vegne, siger han.