Storslået Batman-film hitter hos anmelderne
"The Dark Knight Rises" får premiere i de danske biografer i dag den 20. juli. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes / POLFOTO
Afslutningen på Christopher Nolans dystre Batman-trilogi imponerer de danske filmkritikere.

"Storslået afslutning", "spektakulært drama" og "stensikker succes". De danske anmeldere ruller gerne de store ord frem, når de skal fælde dom over den nyeste Batman-film "The Dark Knight Rises".

Både Politiken, Berlingske og Ekstra Bladet kaster hver fem ud af seks stjerner efter actionbaskeren, som er den sidste film i instruktøren Christopher Nolans trilogi om den maskerede superhelt.

- Den er et brutalt bæst af en film, som lever op til kravene om storslåede actionscener og grufulde skurke og tilmed spiller på de to ting, der tegner vore kollektive frygtfantasier i disse år: Terrorisme og økonomisk krise, skriver Politikens anmelder.

Efter de to forrige succesfilm "Batman Begins" (2005) og "The Dark Knight" (2008) var forventningerne kæmpestore til afslutningen på superhelt-trilogien.

Men Christopher Nolan har ifølge anmelderne sat et solidt punktum i Batman-sagaen, som især får ros for indholdet af bulder og brag.

- The Dark Knight Rises er suverænt årets sommerblockbuster. Her er imponerende effekter, hæsblæsende action, spænding, følelser, eksistentielle overvejelser - tilsat små velplacerede glimt af humor midt i alt det mørke, lyder vurderingen fra Berlingske.

I filmens univers er der gået otte år, siden Batman i "The Dark Knight" tog skylden for statsanklager Harvey Dents død. Superhelten er gået under jorden, og hans alias Bruce Wayne har lukket sig inde i milliardær-villaen i Gotham City.

Men den nådesløse skurk Bane, som spilles af Tom Hardy, tvinger atter Bruce Wayne til at iføre sig flagermusdragten, da Bane truer med at udslette hele byen.

"The Dark Knight Rises" får premiere i de danske biografer den 20. juli.