Stormen lukker biltrafikken over de store broer
Broerne over Lillebælt, Storebælt og Øresund lukket for biler på grund af storm. Tog over Øresund indstillet.
Storebæltsbroen er ligesom Øresundsbroen, lillebæltsbroerne og flere andre broer i landet lukket på grund af stormen Gorm.
Storebæltsbroen er ligesom Øresundsbroen, lillebæltsbroerne og flere andre broer i landet lukket på grund af stormen Gorm. Foto: Colourbox/free

Storebæltsbroen blev søndag aften kort før klokken 21 lukket for biltrafik på grund af stormen Gorm og risikoen for vindstød af orkanstyrke.

Også Øresundsbroen blev midt på aftenen lukket. Lukningen gælder biltrafik, og kort tid efter kunne DSB meddele, at lukningen over Øresund også omfatter togene til og fra Sverige.

Over Storebælt har det derimod ikke været nødvendigt at indstille togdriften.

Storebæltsbroen ventes genåbnet klokken 22.30, oplyser Sund og Bælt, mens Øresundsbroen ifølge Beredskabsstyrelsen vil åbne klokken 01.

Over Lillebælt lukkede både den gamle og den nye lillebæltsbro allerede klokken 19 søndag aften.

Få minutter efter lukningen af de to lillebæltsbroer lukkede Svendborgsundbroen mellem Svendborg og Tåsinge og Langelandsbroen fra Siø til Langeland.

Omkring klokken 19.45 lukkede også Vejlefjordbroen.

Togtrafikken er heller ikke ikke påvirket af brolukningerne over Lillebælt, oplyser DSB.

Bilister på jyllandssiden, som er blevet forhindret i at komme over lillebæltsbroerne på grund af lukningen, kan køre til en varmestue i Erritsø Fritidscenter på Krogsager 40 i Fredericia, oplyser Sydøstjyllands Politi.

På grund af brolukningerne på Sydfyn er der oprettet et særligt beredskab, med deltagelse af blandt andet Hjemmeværnet, der skal sikre, at borgerne kan få lægehjælp.

Det gælder ikke mindst lægehjælp til borgere på Tåsinge og Langeland, hvor det på grund af brolukningerne ikke er muligt at komme til Fyn.

Fyns Politi kan ikke sige noget om, hvornår de sydfynske broer og lillebæltsbroerne kan åbne igen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.