Stormen Isaac er blevet til orkan
Den tropiske storm Isaac er taget til i styrke og er nu en kategori 1-orkan, der har kurs mod Louisiana.

Med vindstød på op mod 120 kilometer i timen er det ikke længere en tropisk storm, men en orkan, der har kurs mod USA's sydøstlige kyst, oplyser orkancentret i Florida.

Rapporter fra et af luftvåbnets fly, der overvåger orkanen, viser, at Isaac er taget til i styrke, lyder det i en melding fra centret.

- På den baggrund er Isaac nu opgraderet til en orkan.

Meteorologerne har advaret om, at Isaac kan medføre op mod fire meter høje stormfloder i nogle af Louisianas og Mississippis lavtliggende områder, og at der længere inde i landet kan falde op mod en halv meter regn.

Indbyggerne i de stater, der er i farezonen, har forsøgt at forberede sig på det kommende uvejr, der ventes at ramme dem inden for de kommende timer.

Tirsdag omkring klokken 18 dansk tid befandt orkanen sig cirka hundrede kilometer sydøst for Mississippi-flodens munding og 250 kilometer sydøst for delstatens største by, New Orleans.

Onsdag er det syv år siden, at store dele af New Orleans blev raseret af en anden orkan - Katrina - der fik dæmninger omkring byen til at briste og dermed skabte store oversvømmelser.

Katastrofen kostede mere end 1800 mennesker livet og skabte ødelæggelser for mange milliarder dollar.

I en udtalelse fra Det Hvide Hus udtrykker præsident Barack Obama sin bekymring for, at det kommende uvejr kan forårsage omfattende skader.

- Vi har at gøre med en kraftig storm, og der kan komme betydelige oversvømmelser og andre ødelæggelser over et stort område, siger præsidenten.

Samtidig opfordrer han indbyggerne til at lade sig evakuere, hvis de får besked på det af myndighederne.

- Det er ikke nu, man skal friste skæbnen, siger Obama.

Myndighederne har siden mandag opfordret tusindvis af indbyggere i lavtliggende områder til at forlade deres hjem.

Ifølge USA's orkancenter kan det kraftige uvejr forårsage oversvømmelser i byer i mindst tre amerikanske stater.

/ritzau/AFP