Stormen hedder Per
Norge giver stormene navne, ligesom USA kalder orkaner for ’Katrina’ og ’Ivan’. Januarstormen, der raser i Skandinavien, har fået navnet ’Per’.

Det er Pers skyld, at træer er væltet og tage blæst af. Det er Pers ansvar, at tusinder af svenske hjem er uden strøm, og at Storebæltsbroen søndag var lukket i flere timer.

Det er også Pers skyld, at to svenskere har mistet livet. I hvert fald hvis man spørger nordmændene. I Norge navngiver man nemlig de store storme, på samme måde som USA kalder orkaner pige- og drengenavne som Katrina, Rita og Ivan. Og nordmændene har altså besluttet, at weekendens voldsomme stormvejr skal hedde ’Per’, skriver Sydsvenskan.

I Sverige navngiver man stormene efter den dato, hvor de raser. Weekendens storm hedder altså ’14. januar’. Men i Norge har stormene siden 1995 fået navn efter det næste bogstav i alfabetet. Den første hed Agnar, den næste Bera, og siden har alfabetet været gennemgået flere gange. Skæbnen og tilfældet ville så, at netop p-navnet ’Per’ får skylden for weekendens ødelæggelser.