Stormen Egon holder fortsat store broer lukkede
Genåbningen af Storebæltsbroen er udsat et par timer, så den nu åbner klokken 04.00.

Stormen Egon er først på natten til søndag stadig for kraftig til, at Storebæltsbroen kan genåbne. Det oplyser Vejdirektoratet.

Lørdag aften lød meldingen fra Vejdirektoratet, at broen ville genåbne klokken 02.00 natten til søndag, men det er nu udskudt endnu to timer.

Storebæltsbroen lukkede tidligt på eftermiddagen ned for biltrafik, mens togene fortsatte med at køre. Klokken 19.40 kom turen så til Øresundsbroen. Over sundet er også togdriften indstillet.

Øresundsbroen ventes at genåbne klokken 03.00.

Stormvejret har også fået konsekvenser for flere færgeruter. Rederiet Scandlines oplyser, at alle afgange mellem både Gedser-Rostock-og Rødby-Puttgarden er aflyst søndag.

Der kommer en opdatering på driften klokken 07.00, skriver Scandlines på sin hjemmeside.

Også bornholmerfærgen mellem Ystad og Rønne var lørdag aften aflyst på grund af det hårde vejr. Det samme var færgen mellem Kalundborg og Ballen på Samsø, og mellem Esbjerg og Fanø er sejladsen indstillet indtil videre.

Et træ væltede sent lørdag ned over nogle køreledninger på S-togsnettet ved Svanemøllen Station. Et tog fik ødelagt forruden og måtte indstille driften. Ingen passagerer kom noget til.

I Aarhus blev 150 kvadratmeter tag blæst af en bygning på havnen, og der meldes også om tagplader på byens rådhus, som har revet sig løs, hvilket betyder, at Park Allé er afspærret natten over.

Også på Fyn er der ødelagte biler, efter at et træ væltede ned over dem på en parkeringsplads på Nyborgvej i Odense.

I Limfjorden forventes vandstanden at nå op på mellem 1,5 og 2,0 meter over normal vandstand. Og den højeste vandstand forventes i den vestlige del af Limfjorden, hvor vandstanden kan komme op på mellem 170 og 200 centimeter fra søndag morgen.

Det kan betyde oversvømmelser i Skive, specielt i området øst for Fjordvej, herunder vejene Finlandsvej, Islandsvej, Englyst, Norgesvej og Liselund. Flere andre steder vil vandstanden også blive højere end normalt.

Beredskabsstyrelsen oplyser til Ritzau, at 90 værnepligtige sidder klar på kaserner i Jylland til at rykke ud, hvis det bliver nødvendigt. Derudover kan flere end 100 mand tilkaldes, hvis det påkræves.

/ritzau/