Storm lukker Storebæltsbroen
Den truende storm, der er på vej ind over Danmark lukker Storebæltsbroen for al trafik natten til fredag.

Det kan gå hen og blive svært at kommer over Storebælt natten mellem torsdag og fredag. Sund & Bælt har besluttet at lukke Storebæltsbroen hele natten på grund af den varslede storm.

Lukningen rammer først og fremmest dem, der vil krydse broen efter klokken 02, men til gengæld kan morgenpendlerne også løbe ind i problemer, da broen først ventes genåbnet klokken 7.30.


Stormen, der nærmer sig Danmark, er så kraftig, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) torsdag formiddag udsendte stormvarsler. I Nord- og Vestjylland forventes det, at der kommer en kraftig storm efter midnat med voldsomme vindstød af orkanstyrke på op til 38 meter i sekundet. Samtidig forventer DMI, at vandstanden i Vadehavet og langs den jyske vestkyst vil stige.

»Vi må forvente, at det bliver kraftigt. Det er så alvorligt, at vi har netop har udsendt to varsler i dag og kontaktet de relevante myndigheder,« siger vagthavende hos DMI, Henning Gisselø.

Blæsevejret forventes at aftage i løbet af fredag morgen.

 

Det betyder varslet:

*Stormvarsel: Vindhastigheden (10 minutters middel) forventes at overskride 24 meter i sekundet ved de danske kyster. Skulle det have været orkanvarsel skulle 32 meter i sekundet.

*Varsel om forhøjet vandstand ved den jyske vestkyst: Der ventes vandstand over 2,4 m over DVR90 (Dansk Vertikal Reference) i Vadehavet ved Esbjerg, Højer eller Rømø og/eller over 1,9 m over DVR90 ved Thyborøn, Torsminde eller Hvide Sande.

Kilde: DMI.