Storklubben Rangers tvinges i 3. division
Den traditionsrige skotske fodboldklub Rangers rykker ned i 3. division efter økonomiske problemer.

Den skotske storklub Rangers må nu endegyldigt indse, at storhedstiden er forbi. I hvert fald for en stund.

Klubben må en tur ned i 3. division efter at have været i økonomisk uføre.

Det er resultatet efter en afstemning blandt 30 klubber i Skotlands fodboldforbund fredag eftermiddag. 25 af klubberne stemte for at sende Rangers ned i den fjerdebedste række.

- Den eneste acceptable løsning er at placere Rangers i 3. division fra starten af denne sæson, siger David Longmuir, chef for det skotske fodboldforbund.

- Dagens beslutning har været en af de sværeste for alle involverede, men den er blevet truffet i overensstemmelse med sport-fairness, som er et vigtigt princip i det skotske fodboldforbund. Jeg er meget tryg ved beslutningen, siger han.

Rangers er sammen med Celtic kendt som en af de to store klubber i skotsk fodbold og har hele 54 mesterskaber og flere Champions League-deltagelser i bagagen.

Klubben gik tidligere på foråret i betalingsstandsning og har været under konkursbehandling og blev derfor smidt ud af den skotske Premier League.

Den traditionsrige klub havde opbygget en skattegæld på op mod 500 millioner kroner og var involveret i to skattesager.

Men klubbens nye ejere håbede til det sidste på, at man med et nyt selskab kunne få lov at indtage positionen i topfodbold.

Rangers vandt sidste gang det skotske mesterskab i 2011.

Flere danske spillere har haft hjemmebane på Rangers' hjemmebane Ibrox, blandt andet den tidligere landsholdsstjerne Brian Laudrup.

ritzau/