Storebror vandt - lillebror kollapsede
Britiske Alistair Brownlee vandt OL-guld i triatlon, mens hans lillebror tog bronze, kastede op og faldt om.

Sejrsrunden svøbt i det britiske flag foran det ellevilde hjemmepublikum blev hurtigt vendt til bekymring hos triatleten Alistair Brownlee tirsdag, da han vandt OL-guld i den udmattende disciplin.

Brownlees yngre lillebror Jonny, som netop havde kæmpet sig til bronzemedaljen, lå nemlig og kastede op efter sine ekstreme anstrengelser under de 1,5 kilometer svømning, 43 kilometer cykling og 10 kilometer løb i Londons Hyde Park.

- Efter målet kollapsede jeg. Jeg kom over stregen, og jeg havde det elendigt, men det er en del af løbet, siger Jonny Brownlee.

- Men efterfølgende kom jeg ind i teltet og fik det værre og værre og begyndte at få det ekstremt varmt.

- Så kollapsede jeg, og jeg var syg og blev taget hen til lægeteltet. Men det er en del af triatlon. Det er en hård sport, siger triatleten, som var for svag til at stå op, da han gav interviews bagefter.

Mens storebror Alistair satte olympisk rekord i disciplinen, kom Jonny ind 31 sekunder efter. Sølvmedaljevinder blev spanske Javier Gomez.

En af årsagerne til, at Jonny Brownlee kollapsede var, at han blev tildelt en 15 sekunders straf under løbet for at sætte sig for tidligt op på sin cykel.

Sådan en straf betyder i triatlon, at man skal stå stille og vente 15 sekunder. Sekunder, som Jonny kalder for "de længste 15 sekunder i mit liv". Derefter måtte han give sig ekstra meget for at holde sin tredjeplads.

Og storebroren var bestemt ikke tilfreds med straffen til lillebroren efter løbet.

- Jeg synes, at straf er en skændsel i triatlon. De ødelægger sporten.

- Det inddrager skøn ind i en sport, som burde være simpel: du starter, du slutter, og de første tre over stregen vinder, siger en rasende Alistair Brownlee.

/ritzau/