Store rejsedag: Sådan kommer du hurtigt hjem til jul
Særligt i eftermiddagstimerne lillejuleaftensdag kan man forvente tæt trafik mange steder, lyder det fra Vejdirektoratet. Foto: Scanpix/arkiv
Lillejuleaftensdag er julens travleste rejsedag. Se her, hvor der især kan være problemer.

Der er dømt store rejsedag for rigtig mange danskere denne lillejuleaftensdag.

Vejdirektoratet forventer, at onsdag bliver den travleste rejsedag i juletrafikken. Men fordi juleaften i år falder på en torsdag, og nogle derfor måske har taget forskud på juleferien, så kan trafikken måske have fordelt sig mere jævnt i år.

Det fortæller Mette Nedergaard, der er vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter.

Fra morgenstunden glider trafikken uden de store problemer. Nattens og morgenens regn kan dog give udfordringer.

- Det har regnet meget, og det har lagt sig i store pytter. Det kan betyde, at man kan opleve akvaplaning i morgentimerne. I den forbindelse vil vi anbefale, at man sætter farten lidt ned, da der ellers hurtigt kan ske uheld, forklarer Mette Nedergaard.

Den helt tætte trafik, forventer Vejdirektoratet, vil sætte ind fra klokken 9 og frem mod klokken 18. Særligt i eftermiddagstimerne forventer man tæt trafik rigtig mange steder.

- Det er især ud af København ned sydover af Køgebugt Motorvejen og så hen over Sjælland mod Storebæltsbroen. Også på den fynske motorvej i retning mod Jylland vil der være meget trafik. Erfaringerne viser, at der kan være en del trafik på stykket mellem Kolding og Aarhus, og det er i begge retninger, siger Mette Nedergaard til Avisen.dk.

Kør hjemmefra i god tid

Hun giver de julerejsende et par gode råd med på vejen.

- Det bedste råd er at køre hjemmefra i god tid, så man har godt tid og ikke får stress. Kan man køre i formiddagstimerne er det bedre end om eftermiddagen. Alternativt efter klokken 18, siger Mette Nedergaard.

Vælger man i stedet at tage køreturen i morgen, forventer Vejdirektoratet ikke den store trafik.

Stadig togbilletter at få

Skal man i stedet med toget, er der på trods af juletravlhed stadig pladsbilletter at få.

- Vi er i gang med at lægge flere pladsbilletter ud, fordi vi har nogle ekstra togvogne, som vi sætter ind. Og vi kan hele tiden rykke rundt på vogne, så vi kan optimere puslespillet, siger informationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til TV 2.

Rejsende, der tager turen fra Sjælland til Jylland, kan dog få svært ved at finde billetter i tidsrummet mellem klokken 9 og klokken 15. Men det er ikke umuligt, fortæller informationschefen til TV 2.