Store OL-nationer skuffede over atleter
Flere lande med høje OL-forventninger er dybt skuffede over en ringe medaljehøst i løbet af OL's første dage.

"Selv kasakherne griner af os", lyder det med store bogstaver på forsiden af den tyske avis Bild.

Den lidet flatterende rubrik akkompagneres af et billede af et tomt, tysk medaljebord og tilføjelsen "Mand (og kvinde) hvor er vi dårlige".

En række tyske skuffelser betyder, at Tyskland ikke har vundet en eneste medalje ved de olympiske lege endnu.

Særligt stor var skuffelsen, da verdensrekordholderen og svømmeren Paul Biedermann lørdag ikke nåede i finalen i 400 meter individuel medley.

- Det er en totalt forkert start, vi har fået i London. I stedet for de fem eller seks medaljer vi forventede, har vi ikke fået en eneste. Selv kasakherne griner af os. De har allerede vundet to guldmedaljer, skriver avisen.

Også de australske medier er ude med riven, særligt når det gælder landets mandlige svømmere.

The Sydney Daily Telegraph langer ud efter landets svømmerne, der trods favoritstatus i mændenes 4 x 100 fri måtte nøjes med fjerdepladsen efter Rusland, der tog bronze.

Også OL-værterne fra Storbritannien har haft en kedelig start på de olympiske lege og har endnu ikke vundet guld.

Søndag måtte den britiske delegation, Team GB, da også ud og afvise avisoverskrifter som "briterne er i stykker".

Der var en generel skuffelse hos briterne, efter holdets landevejsryttere ikke formåede at hive en medalje hjem. Her var særligt supersprinteren Mark Cavendish favorit inden løbet, men sejren tog kasakhstanske Alexander Vinokourov sig af.

Kina er indtil videre den mest medaljevindende nation med 12 OL-medaljer i hus. USA tager andenpladsen med 11 medaljer, mens Italien indtager tredjepladsen med foreløbig otte medaljer.

/ritzau/