Store-Larsen giver råd til den lille ny i klassen
Gibraltar blev fredag optaget som nyt foreløbigt medlem i UEFA-familien. Færøernes tidligere landstræner, Henrik ?Store? Larsen, giver sin kollega på Gibraltar-klippen gode råd med på vejen.

UEFA-familien har fået en lille ny: Gibraltar har længe ønsket at blive indlemmet i folden hos UEFA, og fredag blev halvøen syd for Spanien så optaget som provisorisk medlem.

Med omkring 28.000 indbyggere og en national liga med kun fem hold står Gibraltar over for en kæmpe hurdle, hvis det fremover skal til at konkurrere med de store.

Derfor må det være på plads med en hjælpende hånd, og en sådan vil Henrik ?Store? Larsen hellere end gerne give. Han har tidligere været landstræner på Færøerne, så hans erfaring kan være guld værd for et lille land som Gibraltar.

Hans første råd er ganske ligetil.

»De skal tro på det!,« siger han, selvom han naturligvis ved, at det ofte kan knibe med troen, når man er en af de allermindste. På den anden side, skal man heller ikke tro, at træerne vokser ind i himlen.

»Man skal ikke stille forventningerne for højt, men alligevel skal man prøve at spille chancen og prøve at spille fodbold. Det kan man sagtens, også når det er store nationer, man står overfor,« siger den tidligere landstræner for færøerne.

Han mener iøvrigt, at det vigtigste for et hold som Gibraltar er, at der er en liga, som kan give landstræneren 20-30 gode spillere.

I øjeblikket er der fem hold i den Gibraltarske liga, og holdnavnene lyder i det mindste lovende: Newcastle United FC vandt igen i år titlen foran blandt andre Manchester United FC.

Der har tidligere været kritik af de mange små nationer, og det har været foreslået, at de allermindste skulle ud i en slags for-kvalifikation, før den rigtige kvalifikation til EM og VM, men det er Henrik Larsen modstander af.

»Nej, det tror jeg ville være fodboldens død ? især i de små lande. Det er vigtigt for de små, at de store kommer på besøg, også selvom der nogle gange kommer nogle ordentlige vaskere ud af det,« siger han.