Store forventninger til Arena Fyn
Multiarena ? Den nye multiarena til 90 millioner kroner bliver spået en gylden fremtid. I går var der rejsegilde på bygningerne

Selvom regnen silede ned over byggepladsen på Ørbækvej, så strålede ledende politikere og byens tunge erhvervsfolk om kap med hinanden, da der i går var rejsegilde på bygningerne, der skal huse Arena Fyn.
Grundet det elendige vejr var seancen med de feststemte ord og den velsmagende buffet henlagt til det nærliggende Odense Congress Center. Her kunne de fremmødte blandt andet høre rådmand Jane Jegind (V) og bestyrelsesformand Niels Thorborg fra Odense Sport & Event tale begejstret om den multifunktionelle arena, der koster cirka 90 millioner kroner at opføre.

Muligheder for sporten

»Det er en meget stor dag for os. Vi er både glade og stolte i dag. Arena Fyn vil give os en masse muligheder i Odense Sport & Event,« sagde bestyrelsesformand Niels Thorborg. Odense Sport & Event, der er en fusion af selskaberne bag Odense Congress Center og Odense Boldklub, har investeret mere end 45 millioner kroner i det byggeprojekt, der fra næste år gør Odense Kommune en stor og attraktiv arena rigere.
Dermed er selskabet langt den største investor i projektet. Til sammenligning har Odense Kommune investeret 25 millioner kroner.
Rådmand Jane Jegind (V) er begejstret for modellen, hvor kommunale kroner og penge fra det private erhvervsliv får lov at arbejde sammen til glæde for borgerne i Odense Kommune.
»Det er en helt unik model,« siger hun.
Rådmanden lægger ikke skjul på, at Arena Fyn aldrig var blevet til noget, hvis de offentlige kasser skulle have klaret finansieringen alene.
»Vi skylder en stor tak til de positive og fremtidsorienterede erhvervsfolk, der er gået forrest med det her projekt,« sagde Jane Jegind i går til Nyhedsavisen.
Hun er sikker på, at arenaen vil være med til at styrke Odense Kommune på det sportslige og kulturelle område.
Under gårsdagens rejsegilde kunne hun afsløre, at en række arrangører allerede har vist stor interesse for at bruge Arena Fyn.
Den internationale badmintonturnering Denmark Open, EM i trampolinspring og VM i fægtning skulle være gode bud på idrætsbegivenheder i Arena Fyn, når den er bygget helt færdig til oktober næste år. Allerede fra april er arenaen klar til at huse messer.