Storbritannien sender 750 soldater til kamp mod ebola
Storbritannien mobiliserer nu også mod den smitsomme virus, ebola, der indtil nu har dræbt 3400 mennesker.
750 britiske soldater skal nu hjælpe med at opbygge et behandlingscenter for ebolasmittede i den vestafrikanske stat Sierra Leone.
750 britiske soldater skal nu hjælpe med at opbygge et behandlingscenter for ebolasmittede i den vestafrikanske stat Sierra Leone. Foto: Anna Gowthorpe/AP

Storbritannien vil sende 750 soldater til den vestafrikanske stat Sierra Leone for at hjælpe med at opbygge et behandlingscenter for ebolasmittede. Det sker efter et møde i den britiske regerings krisekomité med premierminister David Cameron i formandsstolen.

Uden at sætte kilder på siger BBC, at soldaterne skal sendes som en del af Storbritanniens internationale indsats mod den dødelige virus, som har dræbt flere end 3400 mennesker i Ghana, Sierra Leone og Liberia.

Samtidig appellerer USA's udenrigsminister, John Kerry, onsdag til det internationale samfund om at gøre mere for at forhindre spredningen af ebola.

Men han opfordrer indtrængerne landene til ikke at lukke deres grænser og beder luftfartsselskaberne om at fortsætte flyvninger til Vestafrika.

- Flere lande kan og skal gå ind i kampen, siger Kerry flankeret af sin britiske kollega, Philip Hammond.

Kerry opfordrer det internationale samfund til at yde økonomisk støtte til de ebolaramte lande og at opstille behandlingscentre og udstyr for at bekæmpe sygdommen.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.