Storbritannien er færdig i fodbold-OL
Daniel Sturridge brændte, da Storbritannien røg ud i kvartfinalen til Sydkorea efter straffesparkskonkurrence.

Det engelske fodboldlandshold er kendt for sine notoriske problemer med at vinde straffesparkskonkurrencer, og nu synes "plettens forbandelse" at have spredt sig til hele Storbritannien.

Det fælles britiske fodboldhold er nemlig færdig ved OL på hjemmebane efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence mod Sydkorea i kvartfinalen på Milennium Stadium i Cardiff.

Det blev 1-1 i den ordinære kamp, hvor Sunderlands Ji-Dong Won bragte asiaterne i spidsen, og hvor walisiske Aaron Ramsey udlignede på et straffespark.

Da der ikke blev scoret mere, måtte de to hold ud i straffekonkurrence, hvor Daniel Sturridge brændte for Storbritannien - det eneste kiks ud af de i alt 10 forsøg fra straffesparkspletten.

Dermed får semifinalerne ganske overraskende et stærkt asiatisk islæt, idet også Japan spillede sig mellem de fire bedste med en stensikker 3-0-sejr over Egypten.

Japanerne bliver parret med Mexico, der vandt en dramatisk kvartfinale over Senegal med 4-2 efter forlænget spilletid.

I den anden semifinale står Sydkorea over for turneringsfavoritten Brasilien, der med møje og besvær affærdigede Honduras med 3-2.

/ritzau/