Storaktionær vil sælge alle sine Brøndby-aktier
Prisen på en Brøndby-aktie falder. Mandag anbefalede Aktieugebrevet, at man ikke køber Brøndby-aktier, og storaktionæren Torben Røsler vil følge ugebrevets råd.

2007 startede med pæne stigninger på Brøndby-aktien. På trods af, at den afgående træner, René Meulensteen, offentligt kritiserede klubbens ledelse, var der blandt investorerne tilsyneladende tiltro til, at klubben ville få vendt den sportslige nedtur.

Men i denne uge har den megen uro omkring Brøndby også sneget sig ind på Børsen. Først anbefalede Aktieugebrevet, at man holdt sig langt væk fra Brøndbys aktier, fordi klubbens amatørafdeling har alt for stor magt i klubben.

Nu vil storaktionæren Torben Røsler af med sine aktier. Den tidligere formand for klubben har tidligere solgt ud af sin beholdning af Brøndby-aktier, men nu vil han af med de sidste. Han vil ikke have mere med Brøndby at gøre. Storaktionæren mener, at Brøndby-direktør Per Bjerregaard har alt for stor magt i klubben.

»Det er helt forkert, at en person både er direktør, sidder i bestyrelsen og via formandspost i amatørafdelingen kontrollerer fonden, der sidder på de bestemmende A-aktier. I dette tilfælde repræsenterer Per Bjerregaard både direktionen, bestyrelsen og aktionærerne. Han har for mange kasketter på,« siger Torben Røsler til Ekstra Bladet.

Og den massive kritik sætte sig nu spor på aktiekursen. Siden mandag er Brøndby-aktien den danske aktie, der er faldet syvendemest. Tirsdag ved middagstid var aktien faldet med 2,82 procent til kurs 69.