Stor succes: Kommune tjener millioner på at sende folk i arbejde
Det er især integrationsborgere, som er blevet selvforsørgende igennem job eller uddannelse. (Foto: Foto: Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)
20 mio. kroner ekstra kan Hjørring Kommune fore kommunekassen med i år. Det skyldes stor succes med at få ledige gjort jobparate.

I Hjørring Kommune har man stor succes med at sende ledige i job. Faktisk er succesen så stor, at kommunen har udsigt til knap 20 millioner kroner i ekstra gevinst, bare i år.

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at vi nu for andet år i træk ligger 20 millioner kroner over den budgetterede besparelse, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget Ivan Leth (S) til Nordjyske.

Investeringsstrategien er budgetteret til cirka en mia. kr. Men en økonomirapport viser, at den ekstra gevinst på 20 mio. er ud over de 69 millioner kroner, som investeringsstrategien, efter planen skal give i besparelse.

Udfordring at finde folk nok

Kommunen investerede fra 2015 125 millioner i en omlægning af beskæftigelsesindsatsen. Ved den lejlighed blev der taget flere værktøjer i brug, for at gøre syge og ledige klar til at komme hurtigere tilbage i arbejde.

Det er blandt andet en sundhedsfaglig indsats, der gør borgerne hurtigere klar til at tage et job. Derudover skal borgerne sikres de kompentencer, der er behov for på arbejdsmarkedet.

- Den store udfordring er at fortsætte i samme tempo, og i det hele taget skaffe folk nok til efterspørgslen på arbejdsmarkedet, siger Ivan Leth til Nordjyske.

I 2018 er der budgetteret med en besparelse på 92 millioner kroner og i 2019 117 millioner kroner.

via Listen To News