Stor støtte til et dødsdømt hus
Omkring 4.000 mennesker valgte torsdag eftermiddag at trodse det dårlige efterårsvejr for at demonstrere til støtte for Ungdomshuset.

Oprindeligt var torsdag 14. december den dag, Ungdomshusets brugere senest skulle have forladt det omstridte hus på Jagtvej 69 og overladt det til den religiøse sekt Faderhuset.

Derfor var der planlagt en storstilet demonstration til støtte for Ungdomshuset netop denne dag. Godt nok forlængede politikerne på Københavns Rådhus i næstsidste øjeblik fristen for de unge.

Men demonstreres skulle der nu alligevel. For Faderhuset nægter fortsat at sælge huset.

Guderne imod ?Ungeren?

Derfor var der planlagt tre demonstrationer ? en, der begyndte på Christiania, en, der begyndte på Enghave Plads og en, der begyndte på Sankt Hans Torv. De tre demonstrationer skulle så møde på Rådhuspladsen, hvor der ville være taler og musik.

Det var tydeligt at se, hvem der står sig bedst med himlens højere magter. De ugudelige anarkister fra Ungdomshuset eller Faderhuset.

For det kunne virke, som om Faderhusets ? i hvertfald hernede blandt os dødelige ? åndelige leder, Ruth Evensen, havde kontaktet vejrguderne for at få dem til gøre det surt for Ungdomshusets brugere og deres støtter at demonstrere.

Vejret var gråt og blæsende, og som om det ikke var nok, støvregnende det også, I hvert fald i begyndelsen.

Alligevel havde omkring 2.500 mennesker samlet sig på Sankt Hans Torv for at gå mod Rådhuspladsen.

Revolutionær tråd

Undervejs var der planlagt korte ophold med korte taler fra ladet af en rød lastbil, der kørte midt i demonstrationen. Fra store højttalere på ladet af samme lastbil flød revolutionær tråd ud, mens demonstrationen bevægede sig igennem København.

Foran demonstrationens deltagere kørte tre hjemmelavede væltepeter-cykler. Selve demonstrationen var en blanding af Ungdomshusets brugere og folk, der støtter op omkring deres kamp for at bevare huset i dets nuværende form.

Således sås også en del flag fra Enhedslisten vaje over demonstrationen.

Rock på Rådhuspladsen

Den første af de tre demonstrationer, der nåede Rådhuspladsen, var den fra Christiania, skarpt fulgt af den største af de tre, nemlig den fra Sankt Hans Torv.

Og efter ti minutters ventetid sluttede Vesterbrofingeren sig til.

En bred skare af unge og gamle musikere valgte at vise deres sympati. Først Niels Skousen, der optrådte med det gamle hippie-hit ?Herfra hvor vi står?. Senere indtog både Rasmus Nøhr og de nyligt gendannede The Sandmen scenen.

Så det kan godt være, at Faderhuset nyder størst opbakning i det høje. Men hernede støtter kunstnerne Ungdomshuset.