Stor ros til Odense som VM-vært
Ishockey ? Også de frivillige hjælpere fra Odense Ishockey Klub gjorde det fortræffeligt, da det danske ungdomslandshold i ishockey kvalificerede sig til den bedste gruppe i verden. Ledere fra det internationale forbund roser den fynske ishockeyklub

U20-VM i Odense blev en historisk triumf for dansk ishockey, da ungdomslandsholdet efter søndagens kamp mod Letland for første gang nogensinde kvalificerede sig til A-gruppen. Det er gruppen med de ti stærkeste ishockeynationer i verden. Den internationale sportsbegivenhed i Odense blev også en stor succes for den lokale ishockeyklub.
Odense Ishockey Klub havde hvervet som lokal arrangør af verdensmesterskabet og stod i den forbindelse med en masse forskellige udfordringer. Mellem 130 og 140 frivillige hjælpere fra klubben tog i ugens løb del i de mange gøremål. Og den store opgave blev løst på bedste vis.
»Alle har været meget tilfredse. Både de deltagende hold og repræsentanterne fra det internationale ishockeyforbund. Jeg tror, vi er meget tæt på en perfekt score i den kommende evalueringsrapport fra turneringen,« siger afdelingsleder Kim Pedersen fra Danmarks Ishockey Union.

Positive erfaringer

Selv er den turneringsansvarlige fra det danske ishockeyforbund også imponeret af det fynske ishockeyfolk.
»Mentaliteten blandt de frivillige har været helt fantastisk. Der har været en utrolig positiv energi og en opfattelse af, at tingene skulle lykkes,« konstaterer Kim Pedersen. Han er sikker på, at det veloverståede VM i Odense kan komme det danske ishockeyforbund til gode, hvis det danske forbund nok en gang søger værtsskabet for et VM.
»Her kan de positive erfaringer fra Odense bestemt komme os til gode,« vurderer Kim Pedersen.
Ishockey-VM blev spillet på Odense Isstadion, som er en del af Odense Idrætspark.
»Vi er utrolig glade for og stolte over, at sådan en international turnering blev placeret her i Odense,« siger Søren Damgaard, der er leder af idrætsparken.
På grund af verdensmesterskabet var der i sidste uge indkaldt ekstra teknisk mandskab til at være til stede på isstadion under samtlige kampe. Og det skulle der hurtigt blive brug for. Allerede under turneringens første kamp om mandagen opstod der problemer med kompressoren til en af de kølemaskiner, der sikrer isstadion sit glatte underlag. Isen begyndte at smelte under skøjterne på spillerne fra Estland og Letland.
»Det er bestemt ikke særlig sjovt, når sådan noget sker. Slet ikke, når der er tale om en stor international turnering. Så får man selvfølgelig svedige håndflader,« konstaterer Søren Damgaard.

Uheld sker

På grund af problemerne blev den følgende kamp flyttet til den gamle ishockeyhal, der ligger klos op ad isstadion. Og mens spillerne fra Ukraine og Slovenien kæmpede om pucken i den gamle hal, sloges teknikere med den genstridige kompressor. Og den kamp blev vundet. Derfor kunne Odense Isstadion lægge is til aftenens sidste dyst mellem Danmark og Polen.
Den smeltede is giver ikke nogen minusser i karakterbogen hos Danmarks Ishockey Union.
»Sådan nogle uheld sker. Det vigtige er, at tingene bliver ordnet hurtigst muligt. Og det var, hvad der skete i Odense,« siger Kim Pedersen.

Få tilskuere

Fremmødet af tilskuere i Odense Isstadion var vel nok det eneste, der ikke rigtig var til den store guldmedalje. Kun til de sidste to af Danmarks kampe kom tilskueretallet nogenlunde op. Søndagens kamp mod Letland blev set af cirka 1.100 hockeyfans.
»Vi havde ikke regnet med det helt store fremmøde. Det skyldes, at vi var i en meget hård kamp med kvindelandsholdet i håndbold, hvis kampe blev vist i tv, siger afdelingslederen i Danmarks Ishockey Union.