Stor rockersag: Det er rockerne tiltalt for
16 rockere blev i byretten idømt tilsammen 135 års fængsel. Østre Landsret behandler i disse dage ankesagen.

Fem fuldgyldige HA-rockere, heriblandt Brian Sandberg, og 11 håndlangere er på kryds og tværs anklaget for følgende seks drabsforsøg:

9. oktober 2009: Flere rockere kører bevæbnede til internetcafeen Surf'n Play i Rantzausgade på Nørrebro i København. De får dog aldrig skudt, fordi personer fra internetcafeen skyder først. Ingen kommer til skade. Ifølge politiet bestilte Brian Sandberg det planlagte "drive by skyderi".

11. september 2009: MFP skyder syv gange mod en 19-årig mand i en kiosk i Skelbækgade på Vesterbro. Offeret overlever, men har fået amputeret sit ene ben. Også her mener politiet, at Brian Sandberg spillede en rolle i planlægningen.

9. august 2009: En gruppe rockere overfalder og gennembanker to mænd i Rantzausgade på Nørrebro. Politiet mener, at overfaldet blev bestilt af Brian Sandberg.

30. juni 2009: Det fremtrædende medlem af Blågårds Plads Banden "Lille A" skulle dræbes med skud på Nytorv i København, men politiet forpurrer drabsforsøget, da betjente tilfældigt anholder attentatmanden før skyderiet.

25. april 2009: Syv skud affyres fra en motorcykel mod en mand i Gartnergade på Nørrebro. Manden bliver ramt af skud i den ene balle, men overlever.

22. april 2009: Gerningsmænd på en motorcykel skyder i Baggesensgade på Nørrebro en mand i hofte, lår, ankel og arm. Han overlever.

7. april 2009: To rockere tager til Hulgårds Plads i København for at skyde en udlænding, der sælger hash. Det planlagte drab bliver aldrig til noget, fordi rockerne ikke finder manden.

Ud over drabsforsøgene er rockerne tiltalt for et voldsomt kølleoverfald på unge med indvandrerbaggrund ved Brorsons Kirke på Nørrebro, og to af dem er desuden tiltalt for at stå bag et våbenlager og en fjernbetjent bombe i et kælderrum i Gentofte.

/ritzau/