Stor razzia mod ulovligt fyrværkeri

Myndighederne var i går på jagt efter ulovligt fyrværkeri på Sjælland, og politiet fandt flere farlige ting.
Så pænt kan det se ud. Men myndighederne er bange for, at ulovligt fyrværkeri kan føre til ulykker - og derfor satte man i går ind mod ulovlighederne på Sjælland.
Så pænt kan det se ud. Men myndighederne er bange for, at ulovligt fyrværkeri kan føre til ulykker - og derfor satte man i går ind mod ulovlighederne på Sjælland. Foto: Daniel Roland / POLFOTO

Ulovlige kanonslag og mange kilo fyrværkeri, der er opbevaret forkert.

Der var gevinst, da Skat, Forsvaret, Sikkerhedsstyrelsen og lokale beredskabschefer i går stod bag en razzia mod ulovligt fyrværkeri forskellige steder på Sjælland.

18 mulige fyrværkerilagre blev undersøgt, fordi myndighederne ville sikre, at der ikke bliver fremstillet ulovligt fyrværkeri eller at fyrværkeri bliver opbevaret ulovligt.

I Hornsherred fik en 52-årig mand uventet besøg. Her fandt politiet 12 ulovlige kanonslag og noget mindre fyrværkeri, der blev beslaglagt og overdraget til Forsvaret, der nu skal destruere det.

I Brøndby kom politiet også på arbejde. Her fandt politiet ca. 40 kg. ulovligt fyrværkeri i en container, som tilhører en 40-årig mand fra Rødovre. Fyrværkeriet blev med det samme beslaglagt og overdraget til Forsvaret, som skal destruere det.

Det var dog ikke det eneste, man fandt hos manden. Der blev også fundet store mængder af parallelimporteret tøj, medicin og parfume. Den del af sagen skal Københavns Vestegns Politi nu tage sig af.

I både Næstved og Glostrup havde to mænd en del lovligt fyrværkeri hos sig. Problemet var imidlertid, at det var ulovligt opbevaret, og derfor er sagen nu overgivet til Beredskabschefen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.