Stor fyringsrunde i DR: "Det bliver grimt"
DR's tillidsfolk forventer en stor fyringsrunde. (Foto: Erik Refner/Scanpix Ritzau)
DR har en spareplan på vej, der forventes at slå hårdt. Tillidsfolk forventer, at flere hundrede stillinger er på spil.

I DR forventer tillidsfolk, at flere hundrede stillinger er på spil, skriver MediaWatch. Ledelsen præsenterer inden for kort tid en plan for fremtiden i kølvandet på forårets politiske aftale, der skar 20 procent af DR's budget frem mod 2023. 

DR's faglige organisationer opfordrer til at have én stor fyringsrunde frem for at sprede dem ud. 

- Vi mener, at vi skal undgå årlige sparerunder. Det kan vi simpelthen ikke holde til, for så går medarbejderne hele tiden og kigger frem mod den næste, siger Stig Paulsen, der er formand for det fælles faglige forum i DR, Kontaktudvalget (KUV) og medarbejdervalgt repræsentant i DR's bestyrelse, til MediaWatch. 

De faglige repræsentanter i DR har siden juni holdt seminarer og møder med ledelsen for at blive enige om, hvordan man skal spare 20 procent af DR's nuværende budget de næste fem år. Her har de blandt andet diskuteret, hvordan man skal afskedige muligvis op til 500 mennesker på en ordentlig måde. 

Lars Trudsø, der er formand i Magistergruppen i DR og repræsenter akademikergruppen, er enig med Stig Paulsen i, at det er bedre, at få fyringerne overstået med det samme. 

- Vi har haft så mange fyringsrunder i det her hus, senest i 2017. Det dræner energien og innovationsevnen, og det bliver et dårligere hus at arbejde i.  Derfor foretrækker vi den store, bitre pille, selvom det bliver grimt, siger han til MediaWatch. 

Ifølge MediaWatch ligger der en detaljeret plan klar, som vil blive præsenteret, når kulturministeren offentliggør DR's public servicekontrakt. Det forventes at ske i denne uge. 

 

via Listen To News