Stor forurening efter brud på olieledning
Omfanget er endnu ikke klarlagt. Foto: colourbox
Myndighederne arbejder nu på at inddæmme en større olieforurening ved Holbæk.

Politiet og brandvæsnet er nu ved at undersøge, hvor alvorlig situationen er i området omkring Knabstrup, hvor der er frygt for en større olieforurening. Det er angiveligt en olieledning fra raffinaderiet i Kalundborg, der er sprunget læk.

Beredskabsstyrelsen oplyser, at de mandag aften sendte forstærkninger til området fra kasernen i Næstved med udstyr til at samle olie op fra vandoverflader.

De foreløbige undersøgelser viser ifølge Midt- og Vestsjællands Politi, at der er tale om et brud på en olie-pipeline, der har forurenet jorden omkring ledningen samt et vandløb og et moseområde ud for Knabstrup Møllebakke mod øst.

Det drejer sig om en rørledning fra et raffinaderi ved Kalundborg til mindre olielagre rundt om på Sjælland. Ledningen er ejet af Foreningen af Danske Olieberedskablagre, FDO, der skal sikre olie til danskerne i tilfælde af kriser.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog anmeldelsen om udslippet mandag aften. Holbæk Kommunes Beredskab opdagede udslippet i forbindelse med et tilsyn ved Møllekrogens Rasteplads ved rute 23.

Ifølge TV2 Øst er det formentlig olietyve, der har koblet en hydraulikslange på ledningen godt en meter under jorden. Der er imidlertid gået hul på slangen, som har sendt olien ud i naturen. Politiet har endnu ikke bekræftet oplysningerne.