Stor demonstration mod USA i Beograd
Op mod 15.000 mennesker var på gaden for at protestere mod USA og planerne om at give Kosovo delvis uafhængighed.

Med sloganer som »Kosovo er serbisk« og »Send den serbiske hær til Kosovo« gav omkring 15.000 mennesker tirsdag deres utilfredshed over FN’s Kosovo-planer til kende foran den amerikanske ambassade i Beograd. Demonstrationen er den største siden 2000, hvor serberne også samledes i hobetal foran den amerikanske ambassade for at protestere imod at USA drev Slobadan Milosevic fra magten, skriver Sydsvenskan.

Samtidig med demonstrationen var Spaniens udenrigsminister på besøg hos den serbiske regering for at diskutere netop FN’s Kosovo-planer, der vil give Kosovo delvist uafhængighed fra Serbien. Spanien har for tiden formandskabet i OSCE, organisationen for sikkerhed og samarbejde i Europa.

»Serbien vil have et kompromis. Vi vil ikke have en løsning, der kan øge volden eller ustabiliteten i regionen. Vi vil føre en fredelig politik, ikke som den, som blev ført i 1990’erne. Men vi forventer også forståelse for, at vi vil bevare vores territorielle integritet,« fortalte præsident Boris Tadic ifølge Sydsvenskan.

via Listen To News