S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed S.T.O.P.: Det handler ikke om normeringer, men om kompetencer
Portræt af Michael Neigaard, direktør for S.T.O.P.
I Fagbladet FOA kunne man mandag læse om Mia Lykke Hansen, der har valgt at sige sit job op på bostedet Lindegården på grund af utryghed i arbejdet som følge af besparelser i bemandingen i psykiatrien. Men der findes en alternativ løsning til at give personalet en tryggere hverdag, mener direktør i S.T.O.P., Michael Neigaard.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Travlhed og skiftende vikarer er en del af hverdagen på de fleste bosteder landet over. Men ikke alle beboere er lige gode til at håndtere uforudsigelighed i hverdagen, og det kan føre til konfliktfulde situationer for de ansatte.

Derfor er det alfa og omega, at pædagogikken går hånd i hånd med voldsforebyggende tiltag og konflikthåndtering. For netop den tilgang kan være med til at forhindre bostedsdrab, som det eksempelvis er set på bosteder som Lindegården og Blåkærgård.

Det mener Michael Neigaard, der siden 2005 har arbejdet med konflikt- og voldsforebyggende tiltag på bosteder og institutioner landet over som direktør for virksomheden S.T.O.P..

En tryggere hverdag

"Det drejer sig ikke kun om antallet af hænder, man har til at udføre opgaverne, men om de kompetencer, som medarbejderne har. Det oplever vi gang på gang hos S.T.O.P., når vi sender personale af sted. Her forhindrer vi gennem vores tilstedeværelse konfliktsituationer i at eskalere, mens det pædagogiske personale kan koncentrere sig om deres arbejde. Og det fungerer," understreger Michael Neigaard.

En af dem, der har oplevet magtesløshed blive afløst af lettelse, efter S.T.O.P. blev involveret i en sag med en udadreagerende beboer på det bosted, hun arbejdede, er den 58-årige socialpædagog Gitte Strandgaard fra Malling.

"Jeg oplevede, at S.T.O.P. i samarbejde med personalet var med til at sikre en god og tryg hverdag for os alle. Og det fik mig til at reflektere over, hvem der egentligt skal passe på os, mens vi passer på borgerne," siger Gitte Strandgaard, der nu håber på, at politikere såvel som lokale ledelser på bosteder landet over vil få øjnene op for initiativer som S.T.O.P.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News