Stoltenberg om styrt: Tragedie berører hele Nato-familien

F-16-ulykke berører hele Nato, siger generalsekretær Jens Stoltenberg efter ulykken, der har kostet 10 liv.
Flyulykke med 10 dræbte i Spanien er en tragedie, som berører hele Nato-familien, siger forsvarsalliancens generalsekretær Jens Stoltenberg.
Flyulykke med 10 dræbte i Spanien er en tragedie, som berører hele Nato-familien, siger forsvarsalliancens generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Visar Kryeziu/AP/AP

Natos generalsekretær er dybt berørt over ulykken mandag på en spansk militærbase, hvor et græsk F-16-fly er styrtet ned med mindst 10 døde til følge.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Flertallet af de dræbte skulle ifølge BBC være af udenlandsk nationalitet, men dette er ikke bekræftet fra officielt sted.

- Jeg er dybt berørt over det græske kampflys styrt, der har kostet flere menneskeliv på Los Llanos-basen i Spanien.

- Dette er en tragedie, som berører hele Nato-familien. Jeg sender mine dybfølte kondolencer til ofrenes nærmeste og de lande, de kommer fra. Jeg ønsker de kvæstede god bedring, siger Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg i en pressemeddelelse.

Ud over de 10 dræbte skulle 13 andre være kvæstet i ulykken.

Ulykken skete i forbindelse med en øvelse under Natos lederskabsprogram, det såkaldte Tactical Leadership Program.

Danmark deltager sammen med ni andre Nato-lande, blandt andre Grækenland og Italien, i programmet, som ikke hører direkte under forsvarsalliancen.

Ingen af de udstationerede danskere på basen er kommet noget til i forbindelse med ulykken, bekræfter det danske forsvar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.