Det Kongelige Teater Støv - sanselig, poetisk og politisk uden moraliseren
Støv. Foto: Søren Meisner
Med sin blanding af opera, dukketeater og andre genrer repræsenterer Støv en helt ny tilgang til, hvordan musik og teater kan blandes.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Skuespilhuset, Lille scene | Spilledatoer: 7.-14. april 2018

Efter at have turneret med stor succes i blandt andet Japan, Norge og Sverige vender dukkeoperaen Støv nu tilbage for at spille på Det Kongelige Teater. Anmeldere over en bred kam har rost den nyskabende tilgang til genren og Informations anmelder Anne Middelboe skrev blandt andet:

'Forestillingen er en følelsesbombe af de fatale - og den går fuldstændig sin egen patosline ud. Det flotte ved Støv er imidlertid, at det udelukkende bringer sit undergangsbudskab gennem musikken og poesien.'

Støv er en musikdramatisk dukkeopera om menneskets vilkår efter altødelæggende globale katastrofer har ramt jorden.

Hvad stiller vi op, når den verden, vi kender i dag, forandrer sig dramatisk? På den anden side af de altomfattende ødelæggelser bevæger den anmelderroste forestillingen Støv sig i et dystopisk undergangsscenarie af skønhed og håb.

Støv er en musikdramatisk sangcyklus med stærk, sanselig poesi. Oplev fascinerende dukker i menneskestørrelse, en lysende operasopran og en skyggefigur.

Støv er produceret af kompagniet Sew Flunk Fury Wit, der arbejder med en nyskabende tilgang til musikdramatik som stærkt kunstnerisk udtryk. Støv blev nomineret til Årets Særpris ved Årets Reumert i 2016 og det kunstneriske hold bag forestillingen modtog samme år en ærefuld præmiering fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst.

Støv er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg og Legatudvalg for musik, Koda Dramatik, Foreningen af Danske Sceneinstruktører, Andelskassen, Fælleskassen og Helsingør Teater.

Medvirkende:
Sopran: Nina Sveistrup Clausen
Dukkefører og koncept: Svend E. Kristensen

Iscenesættelse: Jesper Pedersen

Libretto: Neill Cardinal Furio

Komposition: Peter Kohlmetz Møller

Scenografi: Kristian Knudsen

Kostumedesign: Lise Klitten og Line Bech

Lysdesign: Mikkel Jensen

Afvikler: Andreas Hald Oxenvad

Producent: Gitte Nielsen

Pressen skrev bl.a.:
En følelsesbombe af de fatale

Støv ligner ikke noget andet i det musikdramatiske repertoire netop nu. Forestillingen er en følelsesbombe af de fatale - og den går fuldstændig sin egen patosline ud. Det flotte ved Støv er imidlertid, at det udelukkende bringer sit undergangsbudskab gennem musikken og poesien. Her er ingen moraliserende miljøtaler. Her er ingen politiserende moraler eller temperaturgrafer. Her er ingen slagsange eller ozonaftaler.

/ Anne Middelboe Christensen, Information

Et interessant og helstøbt stykke musikdramatik

Universet er sort, men æstetikken lyser i Støv, en helstøbt, stram og generøs fantasi over det mareridt, der både konkret og abstrakt altid lurer i en verden, der har midlerne til at skabe sin egen undergang. Støvs hybrid er helt særlig og forløses som et uendelig meget mere interessant stykke musikdramatik end de stadig dominerende teaterkoncerter.

/ Anne Liisberg, Teater1

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.