Støjbergs ministerium til shipping-elev: Tag en DNA-test og bevis, at du er dansker!

En 24-årig shipping-elev og dansk statsborger skal aflægge dna-test for at bevise, at han er dansker.
Støjbergs ministerium forlanger, at Luis Grün Gomez tager en test for at bevise, at han er dansker.
Støjbergs ministerium forlanger, at Luis Grün Gomez tager en test for at bevise, at han er dansker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Shutterstock.

Den 24-årige shipping-elev Luis Grün Gomez er blevet pålagt at aflægge en DNA-test for at bevise, at han har ret til sit danske statsborgerskab, som han har haft siden fødslen.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået indsigt i et brev fra udlændingeminister Inger Støjbergs (V) ministerium, hvori der fremgår, at den 24-årige mand står til at miste sit danske pas.

Derudover kræver ministeriet, at hans danske far, den pensionerede skibskaptajn Iver Grün, også afgiver DNA-test for at slå fast, om far og søn har samme gener.

Luis Grün Gomez’ forældre bor i dag i Guatemala, hvor moderen stammer fra. Han har selv boet i Danmark siden 2013 og vil hjertens gerne bevare sit danske statsborgerskab. Den unge shipping-elev, der har fast job i en international virksomhed i Esbjerg, tog tilbage til Danmark for fem år siden for at blive genforenet med sin storesøster og hendes familie, der bor i landet.

Som ung ’udlandsdansker’ skal man have haft bopæl i Danmark mindst tre måneder før sin 22 års fødselsdag for at fastholde det rødbedefarvede pas. Selvom Luis Grün Gomez havde boet i Danmark i 2,5 år, da han den 11. april 2016 søgte om en bevarelse af sit danske statsborgerskab, blev han alligevel bedt om at bevise sit danske ophav i form af dokumenter fra Guatemala.

Nu har skal til Rigshospitalet for at få foretaget en DNA-test. Ifølge Luis Grün Gomez kommer sagen til at koste ham 16.000 kroner, inden den er overstået.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.