Støjberg: Ny regeringsdannelse er godt set af Løkke
Støjberg er begejstret for Løkkes regeringsinvitation til LA og K, selvom det kan koste hende ministerposten.
Udlændinge-, Integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) bakker op om Løkkes regeringsinvitation til Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.
Udlændinge-, Integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) bakker op om Løkkes regeringsinvitation til Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Foto: Emmanuel Dunand/AFP

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afslørede lørdag fra talerstolen på Venstres landsmøde, at han inviterer Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti med i regering.

Inger Støjberg (V) bakker op om sin formand.

- Jeg mener, det er det helt rigtige at gøre, og jeg mener også, det er det helt rigtige tidspunkt.

- Det her er en styrkelse af det borgerlige, liberale Danmark. Det er godt set af statsministeren, og det er godt set af Søren Pape (K) og Anders Samuelsen (LA), at de takker ja til at deltage.

- Det kommer til at kræve noget af alle partier, men jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal nå frem til en rigtig god løsning og få et godt regeringsgrundlag sammen med de øvrige partier, siger Inger Støjberg.

Venstre danner i dag regering alene og sidder derfor selv på alle ministerposterne.

En ny regeringsdannelse vil betyde, at Venstre må give afkald på nogle af sine ministerposter.

Inger Støjberg er udlændinge-, integrations- og boligminister. Det er en post, hun tidligere har beskrevet som sin drømmestilling. Hun er dog klar til at opgive posten, hvis hun bliver bedt om det.

- Det vigtige er, hvilken politik der bliver ført, og ikke hvem der sidder for bordenden. Det er noget, man skal sige, men jeg mener det rent faktisk, siger Inger Støjberg.

Spørgsmål: Så du har ikke fået lovning på at beholde din ministerpost?

- Nej. Det er op til statsministeren at afgøre. Nu gælder det først og fremmest om at blive enige om et grundlag med de andre partier, og så kommer alt det med personer efterfølgende.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.