Se billederne: Støjberg giver historiske håndtryk
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg byder nye danske statsborgere velkommen ved den første grundlovsceremoni i Eigtveds Pakhus. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Den første grundlovsceremoni med omdiskuteret håndtryk er overstået. Inger Støjberg var vært.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sagde det meget præcist i sin tale i forbindelse med den første grundlovsceremoni, hvor der skulle gives et håndtryk for at få dansk statsborgerskab.

- Det er lige præcis i det øjeblik, at I bliver dansk statsborger, lød det torsdag eftermiddag fra Støjberg.

Hun henviste til det sekund, efter at man havde givet hende håndtrykket. I det øjeblik var man dansk statsborger.

- Det er lige præcis i det øjeblik, at I bliver dansk statsborger, lød det torsdag eftermiddag fra Støjberg. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

- Det er noget helt enestående at blive tildelt dansk borgerskab, sagde Støjberg desuden.

Ceremonien fandt sted i København. Her fik ni personer tildelt dansk statsborgerskab. Altså efter at have givet ministeren et håndtryk.

Ni personer gav torsdag eftermiddag hånd til Inger Støjberg og fik statsborgerskab. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Det er meningen, at ceremonien skal foregå i den kommune, man bor i. Men den første af sin slags stod Støjberg altså for.

Regeringen og Dansk Folkeparti stemte for lovforslaget med det omdiskuterede håndtryk før nytår. Loven trådte i kraft den 1. januar 2019.

Den har fået kritik fra flere borgmestre - deriblandt V-borgmestre - som ikke mener, at man kan kræve et håndtryk for at få dansk statsborgerskab.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News