Støjberg banker S-SF i hovedet med rapport
Hvor mange, der reelt vil falde ud af dagpengesystemet til næste sommer, er svært at vide. Ny rapport har et bud. Foto: Colourbox
Ny rapport anslår, at færre end ventet vil miste retten til dagpenge, når forkortelsen af dagpengeperioden træder i kraft næste år.

En ny rapport, som Rambøll Management har lavet for Københavns Kommune, sætter nu spørgsmålstegn ved, hvor mange der vil falde ud af dagpengesystemet til næste sommer, hvor den forkortede dagpengeperiode på to år træder i kraft for de første ledige.

Ifølge den endnu ikke offentliggjorte rapport, vil 50 ledige i København, eller hvad der svarer til 650 ledige om året, miste dagpengeretten. Derefter er de ledige overladt til kontanthjælp, hvis altså ikke man ejer ejendom, bil, eller en betydelig personlig formue. Da må man klare sig uden indtægt.

Hvor mange, der reelt vil falde ud af dagpengesystemet til næste sommer, er svært at vide, og det har været debatteret.

Den ny rapports konklusion kunne tyde på, at S-SF's tidligere advarsler om, at 20.000 ledige på landsplan risikerer at miste dagpengene, er for højt sat.

Det får beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at kalde S-SF's advarsler for et skræmmebillede:

"Det er jo at skræmme de mange danskere, som i forvejen er bange for at miste deres job, når man bruger et tal behæftet med så stor usikkerhed. Men det er også at bedrage vælgerne, for som vi kan se her, så er det langt fra tilfældet," siger hun til Berlingske Tidende.

Kilde: Berlingske Tidende