18-årige Markus stod uden læreplads: Nu hyldes han for usædvanligt trick
Markus Rasmussen er ikke meget for at skulle arbejde på kontor. Han vil hellere være ude og bruge sine hænder. Foto: Privat.
Markus Rasmussen havde ledt i månedsvis efter en læreplads. Et opslag på Facebook gjorde en forskel.

At finde en læreplads kan for nogle unge være lige så svært, som at finde vand i Sahara.

Men en lidt frisk og anderledes måde at søge på, skulle vise sig at give pote for 18-årige Markus Rasmussen.

Den unge tømrerstuderende fra Nørre Alslev på Falster havde brugt to måneder og hele sommerferien på at finde et sted, hvor han kunne fortsætte sin uddannelse. Desværre var der hverken held på Falster eller Sydsjælland.

- Det var frustrerende ved hver afvisning. Det føltes som nederlag på nederlag. Jeg havde affundet mig med, at jeg skulle begynde på skolepraktik, og søge videre imens, selvom det ikke var hvad jeg helst ville, fortæller Markus Rasmussen til Avisen.dk.

Han fik dog den idé at stå tidligt op og dele nybagte rundstykker og ansøgninger ud ved en pendler-holdeplads tæt ved sin skole. Her samles håndværkere og tømrere, inden de kører ud på opgaver.

Iført en T-shirt med en ‘ansøgning’ skrevet på lagde Markus Rasmussen et billede af sig selv op på Facebook, hvor han spurgte efter hjælp til at finde en læreplads.

Artiklen fortsætter under billedet.

Billedet fra Facebook.

Derefter tog det fart.

Håber at give inspiration

Opslaget er delt næsten 1.100 gange, og Markus Rasmussen fik, udover rosende ord og opbakning, flere tilbud om samtaler hos forskellige tømrerfirmaer.  

- Uden at sige for meget, så kan jeg afsløre, at der er nogle interesserede, som jeg skal til møde med. Det er surrealistisk, at gå fra at skulle finde en læreplads, til at have flere steder at vælge imellem, fortæller en glad Markus Rasmussen.

Han håber, at hans historie kan inspirere andre unge, der søger, til at blive ved, selvom det er svært.

Omkring 25 af Markus Rasmussens klassekammerater leder stadig efter en læreplads.