Stjålet belgisk turistbus fundet ved Helsingør
En belgisk turistbus blev stjålet i København i august. Politiet har nu fundet frem til det forsvundne køretøj. En serbisk menes at stå bag. Politiet efterlyser flere medgerningsmænd. Foto: Københavns Politi/arkiv/Scanpix
En serbisk mand fremstilles søndag i grundlovsforhør for bustyveri. Politiet efterlyser flere gerningsmænd.

En 60-årig serbisk mand er søndag i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i 15 dage for tyveri af en turistbus.

Det oplyser vicepolitiinspektør fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet Torben Svarrer.

Den belgiske turistbus forsvandt sporløst i august.

Politiet iværksatte en storstilet eftersøgning med blandt andet den helikopter, der var indsat som led i bandekonflikten i hovedstaden - uden held.

Lørdag fandt politiet endelig den kulørte bus i Kvistgård ved Helsingør.

Samme dag blev den serbiske mand anholdt på sin bopæl i Valby. Han menes at stå bag organiseret tyveri af busser, der fragtes videre til udlandet.

Politiet efterlyser af denne grund flere medgerningsmænd, oplyser Torben Svarrer.

- Han er sigtet for organiseret tyveri, og vi har en fornemmelse af, at der flere involveret. Derfor leder vi efter medgerningsmænd. Det er det, vi på nuværende tidspunkt kan oplyse, siger vicepolitiinspektøren.

Han ønsker søndag ikke at uddybe, hvordan det lykkedes at lokalisere bussen.

Ifølge vagthavende i Dommervagten i Københavns Byret har politiet dog i et stykke tid haft kendskab til, hvor bussen befandt sig.

Siden bussen på mystisk vis forsvandt på Ingerslevsgade på Vesterbro i København, har politiet brugt mange mandskabstimer i jagten på det kulørte køretøj.

Dengang anså politiet det som intet andet end et usædvanligt tyveri. Men alligevel udelukkede man ikke helt, at det kunne være mere alvorligt og farligt.

- Når vi kigger ud i verden og det, der sker omkring os, så ved vi, at køretøjer bliver brugt, har chefen for vagtcentralen i Københavns Politi, Peter Buhl, tidligere sagt.

Dermed har han hentydet til de blodige angreb mod tilfældige civile, som har været gennemført med lastvogne flere steder i Europa.

/ritzau/