STILLINGSOPSLAG: Kristeligt Dagblad søger to journalister

Danmark

Kulturjournalist til redaktionen i Aarhus
Eksistensjournalist til redaktionen i København

Kristeligt Dagblad går fortsat mod strømmen. Højere oplag, større udbredelse på alle platforme og god økonomi. Vi tror, at klassisk journalistik og seriøsitet er det, der efterspørges hos stadig flere avislæsere.

Kristeligt Dagblad udvider nu redaktionen og søger nu to nye journalister:

Kulturjournalist
Til vores redaktion i Aarhus søger vi en nyhedsstærk og velskrivende kulturreporter, der kan fastholde og styrke avisens fokus på kulturlivet i Jylland.
Vi har som den eneste avis læsere over hele landet og i samtlige postnumre, og vi tror, at avisen skal være endnu mere landsdækkende, end den allerede er.
Du skal dække kulturlivet i bred forstand og have blik for alle de steder, hvor kulturen møder det folkelige liv og Danmarkshistorien. Det er kulturstof i Kristeligt Dagblad, når dronning Margrethe besøger Sydslesvig, når arkæologer fra Nationalmuseet fjerner de sidste rester af murværket fra Mårup Kirke, og når Genforeningsjubilæet fejres i stor stil til næste år.
Du skal både mestre det store forfatterinterview, tendenshistorien om mangfoldigheden på den jyske kunstscene – og finde den lokale historie, der er vedkommende for læsere over hele landet, hvad enten den handler om et interessant menneske eller flytningen af et 23 meter højt fyr.
Du kommer også til at levere til for eksempel vores kirke og tro-redaktion og indlandsredaktionen.
Rent praktisk skal du med base på Kristeligt Dagblads redaktion i Aarhus og under ledelse af avisens kulturredaktør dække hele Vestdanmark og derfor påregne mange reportagedage på farten rundt i landsdelene i egen bil.

Eksistensjournalist
Til Kristeligt Dagblads Liv&Sjæl-redaktion i København søger vi en journalist, der har evnerne til at fortælle om livets store spørgsmål, så læserne bliver hængende til sidste punktum og får lyst til at læse mere. Vores nye kollega skal også ved behov vikariere for redaktøren.
Eksistensstof i Kristeligt Dagblad er det store kloge interview med teologiprofessoren, der udlægger opstandelsen; det nære eksistensinterview med kvinden, der mistede sin bror ved storebæltsulykken eller baggrundsartiklen, der undersøger, om vi forveksler Greta Thunberg med Jesus.
Redaktionens primære stofområder er tilværelsen i bred forstand og de spørgsmål, der ofte følger med de store overgange, hvad enten det handler om fødsel eller død.
Vi skriver om livsindhold, ikke om livsstil, og med det for øje undersøger vi tidens tendenser, og hvad de er udtryk for. Etiske spørgsmål, der kan være hverdagsnære eller handle om de helt store principper, er også en del af stofområdet. Vi drøfter løbende, hvordan vi behandler kerneområder som de kirkelige højtider og familieliv anderledes og opfindsomt.
Med andre ord skal du kunne lidt af hvert på Liv&Sjæl. Skrive langt og klogt, men også kort og nært. Eller omvendt. Og det hele med historisk bevidsthed og med blik for kristendommens betydning.

For ansøgere til begge stillinger forventer vi, at du
- er velskrivende og mestrer alle journalistiske genrer.
- har en solid viden om historie og samfundsforhold.
- er digitalt stærk og kan udbygge og kombinere din skrevne journalistik med de relevante digitale værktøjer, der giver journalistikken ekstra liv og relevans på nettet.
- kan arbejde både selvstændigt og som en del af en redaktion og er initiativrig.

Vi tilbyder to spændende fuldtidsjob med stor fleksibilitet, frihed til at arbejde selvstændigt og med internationalt udsyn på en avis i vækst. Stemningen på avisen er afslappet og uhøjtidelig, men tilgangen til journalistikken er dybt seriøs.
Og så skal du kunne finde dig til rette i et mediehus, hvor tro, etik og eksistens er nøgleord for alt, hvad vi laver – uanset jobbeskrivelse.

For begge stillinger skal den skriftlige ansøgning indeholde:
- Udførligt cv, gerne med referencer
- Tre idéer til historier, der passer til stofområdet
- Samt nogle få eksempler på journalistiske artikler eller produktioner

For begge stillinger gælder, at ansøgninger skal være os i hænde senest fredag den 1. november 2019 klokken 12.00 og sendes til: ansoegning@k.dk. Mailens emnefelt skal indeholde ét af følgende:

Kulturjournalist/Aarhus. Att.: Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager.
Eksistensjournalist/København. Att.: Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager.

For yderligere oplysninger om kulturjournalist-stillingen kontakt redaktionschef Jeppe Duvå på 20 81 60 61 / duvaa@k.dk eller kulturredaktør Michael Bach Henriksen på 41 74 19 20 / bach@k.dk
For yderligere oplysninger om eksistensjournalist-stillingen kontakt redaktionschef Jeppe Duvå på 20 81 60 61 / duvaa@k.dk eller Liv&Sjæl-redaktør Karin Dahl Hansen på 61 67 60 06 / dahl-hansen@k.dk
Tillidsrepræsentant er Britta Søndergaard.

Kristeligt Dagblad er et uafhængigt mediehus, der gennem kvalitetsjournalistik leverer nyheder, baggrund og perspektiv med særligt fokus på tro, etik og eksistens. Avisen har i en årrække haft stigende oplag og er dermed gået imod tendenserne i branchen. Dagligt læses avisen af over 100.000 læsere. Også digitalt har avisen stor gennemslagskraft. Månedligt besøger omkring 700.000 forskellige brugere Kristeligt Dagblads digitale univers, som udover k.dk blandt andet omfatter tjenesterne kristendom.dk, religion.dk og etik.dk

Krimi

To fly stødt sammen

i luften