Stigende optimisme: Godt nyt for håndværkere
Så er der godt nyt for landets arbejdsløse håndværkere. Foto: Colourbox.dk
Håndværksrådets konjunkturbarometer viser øget tro på fremtiden, hvilket er godt nyt for landets mange arbejdsløse håndværkere.

Nålen på Håndværksrådets konjunkturbarometer, som hvert kvartal tager temperaturen på branchen, går op.

Efter flere års krise melder mange små og mellemstore virksomheder om opløftende tal.

"Vi kan se, at optimismen for alvor er tilbage, og det giver tro på, at der kommer endnu mere efterspørgsel inden for bygge- og industrivirksomheder," siger Jacob Thiel cheføkonom i Håndværksrådet til Newspaq.

Barometret giver udtryk for håndværkermestrenes syn på fire parametre, nemlig tillid til deres egen økonomi, den danske økonomi generelt, investeringslyst samt en vurdering af opnåede resultater.

Målingen for andet kvartal i år gav den højeste tilfredshed i tre et halvt år, og optimismen er godt nyt for landet mange arbejdsløse håndværkere.

"Medarbejdersituationen er positiv. Krisen har gjort, at mestrene har været nødsaget til at skære i nøglemedarbejderne, men det her gør, at man kan være mere positiv over for nyansættelser," forklarer Jacob Thiel.

Han vil dog vente lidt med at løfte armene i jubel. Det manglende privatforbrug og en stigende rente, kan være gift for de positive tegn og lægge en dæmper på de kommende måneder.