Stig Elling stiller op til Folketinget
Star Tours Stig Elling kaprede i går pladsen som folketingskandidat for De Konservative i København.

Af Knud Brix og Niels Thimmer
knbr@avisen.dk | nith@avisen.dk

De Konservative skal ikke ofre penge på medietræning på deres nye folketingskandidat i den københavnske valgkreds Indre By.

For med opstillingen af Star Tours salgsdirektør Stig Elling mandag aften, har partiet fået fat i et af erhvervslivets altid solbrune ansigter, som for mange danskere er synonymt med begrebet charterferie.

59-årige Stig Elling har været en del af rejsebranchen, siden han som 17-årig startede sit eget rejsebureau i forældrenes dagligstue i Lyngby. Men han blev først for alvor kendt i den brede befolkning, da han i forbindelse med ssunamien i Sydøstasien var med til at arrangere hjemtransporten for danske gæster og var talsmand for en samlet rejsebranche.

Stig Elling oplyser, at han har lavet en aftale med Star Tour om at kunne fortsætte sit job på deltid, eller tage orlov i en periode, hvis han bliver valgt ind i Folketinget.

»Jeg er meget glad for denne indstilling. Mit politiske program ikke er lagt fast endnu, ved jeg allerede, at jeg vil kæmpe for bedre madordninger i skolerne, at dem over 60 år skal være længere på arbejdsmarkedet, og at skatten skal ned,« siger han.

Byrådsmedlem på Frederiksberg
Ifølge Stig Elling er De Konsevative helt indforståede med, at han ved siden af en eventuel plads i folketinget vil fortsætte sit arbejde for Star Tours.

Stig Elling har ingen erfaring i landspolitik, men blev i 2005 valgt ind i byrådet i Frederiksberg Kommune, hvor han i dag er formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Det er dog lidt utraditionelle Konservative mærkesager, som for eksempel bedre hjælp til svage kontanthjælpsmodtagere, som rejsedirektøren vil sælge sig til vælgerne på:

»Jeg vil se frem til at arbejde mere intenst for nogle af de sager, jeg mener, er vigtige, såsom bedre folkeskoler, sundere børn, meningsfulde tilbud til de allersvageste kontanthjælpsmodtagere og forebyggelse af den nye folkesygdom, stress,« siger Stig Elling i forbindelse med sin opstilling.

Den første januar 2007 træder den nye valgkredsreformen i kraft, og Stig Elling kommer til at stille op sammen med garvede konservative kræfter som udenrigsminister Per Stig Møller og sundhedsordfører Helle Sjelle i den nye københavnske storkreds.

Ifølge netavisen Altinget står kredsen til at få to konservative mandater i de seneste meningsmålinger.