Steven Lustü til Silkeborg
Silkeborg har forstærket sig med den tidligere landsholdsforsvarer Steven Lustü, som med øjeblikkelig virkning skifter til klubben fra norske Lyn.

Silkeborgs nedrykningstruede superligahold har købt en solid forstærkning til bageste række: Den tidligere landsholdsforsvarer Steven Lustü tiltræder på en to-årig aftale med øjeblikkelig virkning.

Forsvareren, som har spillet ni landskampe for Danmark, foretrak altså Silkeborg frem for flere andre interesserede klubber - og dette til sportschef Ebbe Sands udelte begejstring.

»Vi er meget glade for og stolte af at have sikret os Steven Lustü. Med Steven får vi en særdeles erfaren ledertype til vores forsvar og samtidig en spiller, som vores mange unge spillere kan læne sig op ad. Med 35 år bliver han alderspræsident i truppen, men når man har set Steven spille, kunne han jo rent fysisk lige så godt gå for at være ti år yngre. Jeg er sikker på, at han har flere gode år i sig endnu, og jeg betragter det som lidt af et scoop, at vi er lykkedes med at hente Steven til klubben. Vi er meget glade for at kunne servere denne julegave til SIF-fansene,« siger Ebbe Sand.

Også Steven Lustü selv ser også meget frem til at spille i Danmark igen.

»Jeg glæder mig meget til at spille for Silkeborg- og til igen at spille i den danske liga. Det har hele tiden været mit mål at slutte karrieren af i Danmark, og at det så bliver i Silkeborg er jeg glad for. Jeg ved fra tidligere erfaringer og senere rygter, at Silkeborg er en rigtig god klub at være i. Jeg elsker udfordringer, og det er netop en sådan, vi i første omgang står overfor i foråret. Det bliver selvfølgelig hårdt, men jeg er optimistisk og tror på, at vi klarer den. Ellers havde jeg ikke skrevet under med SIF,« siger Steven Lustü.

Steven Lustü kom til Lyn Oslo fra AB i 2002 og opnåede 106 kampe og to scoringer for den norske hovedstadsklub. I alt har han spillet et godt stykke over 200 kampe i den danske superliga og halvt så mange i den norske Eliteserie.