Statsrevisorerne afgør Barfoeds skæbne
De seks statsrevisorer holder møde onsdag eftermiddag og er med til at afgøre, om familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (K) beholder sin post.

Når de seks statsrevisorer onsdag klokken 13 holder møde, kan de være kraftigt medvirkende til, at familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (K) få timer efter måske bliver væltet som minister.

Som en slags tillidsmænd for Folketinget skal de tage stilling til, hvor alvorlig en påtale Lars Barfoed skal have efter Rigsrevisionen kritik af de manglende tilsyn fra fødevarekontrollen. Men inden mødet klokken 16 forventes at være færdig, vil formanden for statsrevisorerne Peder Larsen (SF) ikke fortælle om det mulige udfald.

»Vi skal blandt andet snakke om fødevarekontrollen, men før mødet er slut, vil jeg ikke kommentere sagen,« siger Peder Larsen til DNY.

Og statsrevisorernes møde er særdeles vigtigt, for først herefter vil Dansk Folkeparti beslutte, om partiet fortsat kan bakke om Lars Barfoed som minister eller om han skal gå af. Og politisk er der Dansk Folkeparti, der kan vælte ministeren.

Når statsrevisorernes møde er slut, får Lars Barfoed deres udtalelse en halv time før, at den bliver offentliggjort.

»Vi skylder at være så fair over ministeren, at han får den før alle andre. Så kan han nå at være klædt på,« siger Peder Larsen, der sammen med de andre statsrevisorer også skal tale om de stærkt forsinkede IC4-tog.

Fakta om statsrevisorerne:

Folketinget vælger seks statsrevisorer hvert fjerde år. Deres opgave er som en slags tillidsmænd for Folketinget at gennemse det årlige statsregnskab og tjekke, at statens penge er brugt uden at bryde loven. Når Rigsrevisionen har lavet en rapport, kommer statsrevisorerne med en udtalelse.

Peder Larsen, formand (udpeget af SF )
Henrik Thorup, (udpeget af DF)
Helge Adam Møller, (udpeget af K)
Johannes Lebech, (udpeget af R)
Svend Erik Hovmand, (udpeget af V)
Mogens Lykketoft (udpeget af S)