Landdistrikternes Fællesråd Statsjob flyttes til 49 byer: Planen indfrier alle vores forventninger, siger Landdistrikternes Fællesråd
En lang række statslige arbejdspladser flyttes til provisen, hvilket glæder Steffen Damsgaard.
Regeringen vil flytte 4.000 statslige arbejdspladser til 49 byer uden for København. Landdistrikternes Fællesråd jubler over udsigten til en bedre balance i fordelingen af statsjob, fortæller formand Steffen Damsgaard.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
På et pressemøde i Statsministeriet onsdag fremlagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) regeringens længe ventede plan, "Bedre Balance II", som ikke blot omfatter statslige arbejdspladser, men også uddannelsesinstitutioner.

Af den nye plan fremgår det, at omkring 4.000 statslige arbejdspladser i løbet af de kommende år rykker til 49 byer uden for København, mens der samtidig etableres 10 uddannelsesstationer i en række mindre og mellemstore byer.

Regeringens plan vækker begejstring hos Landdistrikternes Fællesråd, som i medlemskredsen tæller en del af de kommuner, der modtager de statslige arbejdspladser.

- Jeg glæder mig over omfanget af regeringens plan, og at den også omfatter etablering af flere uddannelsesmuligheder rundt i hele landet, siger formand Steffen Damsgaard og fortsætter:

- Vi har haft et klart ønske og en forventning om, at planen for 2018 blev mindst lige så omfangsrig som den første flytning. Det er vi glade for, at regeringen har lyttet til. Efter en årelang centralisering af arbejdspladser og uddannelsesmuligheder får vi her en plan, der samtænker job- og uddannelsesmuligheder.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd hæfter sig særligt ved, at en stor del af de statslige arbejdspladser, der skal flyttes, ikke ender i provinsens allerstørste byer.

- 49 byer bliver tilgodeset med regeringens plan, som dermed er et markant ryk i forhold til at få landet til at hænge bedre sammen, siger Steffen Damsgaard.

Steffen Damsgaard håber, at flytning af statslige arbejdspladser bliver en vedvarende proces.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.